Прочитај ми чланак

Србији прети избацивање из квалификација за ЕП

0

На састанку Дисциплинске комисије УЕФА поводом „случаја Крушевац“ могла би да се донесе изузетно лоша одлуке за српски фудбал, већ оптерећен „жутим картоном“ из Ђенове, како то често наглашава председник европске „фудбалске куће“ Мишел Платини. Томислав Караџић указује на још неколико важних чињеница у целом проблему:

– Главни инспектор УЕФА који предлаже казну је Швајцарац Жан-Самјуел Леуба. Он је већ у неколико наврата показао своју немилосрдност тражећи од Комисије да избацивањем из такмичења казне Звезду и Партизан. Други део проблема је то што се у случај умешао премијер Британије, што афери даје политички предзнак. Кад се све то заједно сагледа, мислим да се оправдано прибојавам њихове сутрашње одлуке – рекао је Караџић за Курир.

♦ Какву казну очекујете?

– Надам се да неће бити последица по А репрезентацију, али кад је реч о кажњавању младе репрезентације, појединаца који су учествовали у инциденту и ФСС као организатора утакмице, нисам оптимиста.

♦ Да ли ће на санкцију утицати „жути картон“ из Ђенове?

– УЕФА ће свакако имати у виду и тај детаљ да се после састанка бившег председника државе и Мишела Платинија ништа није урадило у борби против хулиганизма.

Нема лиценце, нема утакмица

♦ Како клубови да се боре с тешком беспарицом?

– Та тема на пролеће долази на наш дневни ред, јер ће се тада одлучивати о лиценцама за клубове. Ми смо с последњег састанка Извршног одбора ФСС послали писмо Министарству спорта и омладине у којем их молимо да се укључе у решавање проблема са којима се суочавају наши клубови, јер се без помоћи државе неће пронаћи излаз из ове ситуације.

 

(Курир, Бета)