Прочитај ми чланак

Србија у финалу!

0

Vaterpolo Srbija01Делфини потопили црногорске Ајкуле!
Наши ватерполисти бољом игром у другом полувремену савладали комшије са 8:6 и сутра ће се борити за титулу.

(моцартспорт.цом)
Ватреполо репрезентација Србије, пласирала су се у финале завршног турнира Светске лиге у руском Чељабинску победом над Црном Гором са 8:6. Као и у досадашњим дуелим против јужних комшија, вођена је белика борба у базену и било је много неизвесности, али када је било најпотребније наши Делфини су надјачали црногорске Ајкуле и упливали у финале!

После изједначеног првог полувремена, наши ватерполисти су много боље заиграли у другој половини меча и дошли до два кључна гола предности. У борби за титулу, селекција Србије ће се сутра борити са победником дуела између Сједињених Америчких Држава и Мађарске.

Све до полувремена је владала изједначена борба и играло се гол за гол. Ипак, на почетку треће четвртине, наши Делфини су додали гас и наметнули темпо који Црногорци нису могли да прате. Филиповић је донео вођство од 5:4, а Удовичић два минута пре краја четвртине повећао предност на два гола разлике. Црногорци су смањили на један гол заостатка преко Кликовца, али је Србин из Херцег Новог Душан Мандић опет вратио Србију на безбедних два разлике – 7:5. Победу је потврдио Удовичић голом у последњем секунду утакмице за коначан резултат 8:6.

Ово ће Србији бити шесто финале у последњих седам година, а ниједно до сада нисмо изгубили.

Црна Гора – Србија 6:8 (2:2, 2:2, 1:2, 1:2)
Базен Строицељ. Гледалаца 500. Судије: Садеков (Русија), Вилијамс (Нови Зеланд). Играч више: Црна Гора 9 (4), Србија 7 (4).

ЦРНА ГОРА: Лазовић,Др. Бргуљан 1, Пасковић 1, Петровић, Поповић, Марковић 1, Драшковић, Секулић 1, Латиновић, Да. Бргуљан 1, Кликовац 1, Чућковић, Шћепановић. Селектор: Перовић.

СРБИЈА: Б.Митровић, Шапоњић, Гоцић 2, Удовичић 1, Ћук 1, Убовић, Никић 1, Алексић, Радјен, Филиповић 1, Мандић 1, С.Митровић 1, Г.Пијетловић. Селектор: Савић.

(ФОТО: Мн Пресс)