Прочитај ми чланак

Србија славила након велике драме: Овако нешто нико није очекивао

0

Кoшаркашка репрезентација Србије гостовала је у Њукаслу Великој Британији. "Орлови" су славили резултатом 74:68

Теже него што се очекивало је Србија отворила меч, у првој четвртини „Орлови“ су са Британцима играли егал, након 10 минута било је 20:21.

Мало су се ослободили кошаркаши Србије у другој четвртини распуцали су се изабраници Светислава Пешића за три, а уједно су притегли за нијансу и одбрану. Те је након 20 минута било 34:38.

Заиграла је Србија знатно боље у наставку, до краја треће четвртине успели су по први пут вечерас да стигну до 10 поена предности, али пред одлучујућих 10 минута грешкама наших кошаркаша спустили су се Британци на 51:46.

Анђушић новим поенима вратио је Србију на двоцифрену предност, уследила је нешто конфузнија игра у наставку када је напад у питању што су искористили гости да се врате на пет поена заостатка поенима Олисенија са пенала.

Ристић је био одличан у рекету, када је лопта успевала да дође до њега. Одржавала је Србија у наставку пет поена предности. Треба додати и да је чета Светислава Пешића заиграла боље у одбрани, те је вечерас одлични Нелсон коначно кренуо да промашује са дистанце.

Отишла је Србија и на +9, али је у завршници виђена велика драма. Вилијамс је спустио Британце на пет поена заостатка. Вилијамс је са пенала успео да спусти Британце на -4.