• Почетна
  • СПОРТ
  • СРБИЈА НИЈЕ УСПЕЛА: Чеси носе “салатару“ из Београда!
Прочитај ми чланак

СРБИЈА НИЈЕ УСПЕЛА: Чеси носе “салатару“ из Београда!

0

Tan2013-11-17_182544561_3

Српски тенисер Душан Лајовић убедљиво поражен од Радека Штепанека резултатом 3:0 чиме су гости успели да одбране трофеј освојен прошле године

Штета!!! Имала је Србија велику прилику да по други пут у историји освоји трофеј Дејвис купа с обзиром на то да се финале играло у Београду и да је у саставу био Новак Ђоковић, али суспензија Виктора Троицког, повреда Јанка Типсаревића као и кикс дубла утицао је на то да Чешка одбрани трофеј из прошле сезоне и тријумфално напусти Арену после победе Радека Штепанека над Душаном Лајовићем резултатом 3:0 (6:3, 6:1, 6:1) за коначних 3:2 у победама.

Кључни моменат финала, испоставило се на крају, јесте пораз Зимоњића и Бозољца у суботу, чиме су Чеси стекли предност, поготово што је Србија била ослабљена на позицији другог тенисера. Далеко од тога да се Лајовић није борио, како против Бердиха у петак, тако и против Штепанека, али је Чех на класично искуство савладао 117. играча света.

Само у првом сету Лајовић је донекле био равноправан играч, међутим, добра дефанзивна игра Штепанека, који је чекао грешке Србина, донеле су му предност, иако је у сусрет ушао са брејком Србина. Игра, коју је Лајовић до тада имао, распала се у наставку када се Штепанек опустио и из дефанзиве прешао у нападачку формацију и полако, корак по корак, приближавао свој тим одбрани трофеја што му је, на крају, успело.

Меч није могао да почне боље за Лајовића који је одузео серис Штепанеку, али је Чех врло брзо узвратио дуплом мером и освојио два брејка што је, до краја сета, успео да задржи. Није Лајовића служио сервис најбоље, али осим и почетним гемовима успевао је да се извуче.

С друге стране Штепанек је на искуство чекао грешке Србина и полако, али сигурно градио своју игру која му је донела освојени први сет. треба поменути и да је Чех такође био лош на сервису и Лајовић је у пар наврата имао шансу за брејк коју није успевао да искористи.

Потпуни потоп Лајовића виђен је у наставку меча с обзиром на то да је Штепанек успео да освоји три брејка и реши сет у своју корис за само 28 минута. Све што је Србин успевао јесте то да дође до 30:0 на сервис противника, али то би било све. Штепанек, ношен освајањем првог сета, у наставку је заиграо опуштеније и после дефанзиве у првом, кренуо је офанзивније у другом сету што је на крају и био и кључ убедљиво освојеног сета.

У трећем сету је виђен пресликани други. Чех је поново освојио два брејка и дошао у ситуацију да сервира за трофеј што је обилато искористио и однео ”салатару”из Београда.

(Телеграф)