Прочитај ми чланак

СРБИЈА ИДЕ ДАЉЕ: Новак и Троицки забележили победе; Србију сада чекају браћа Мареј! (ВИДЕО)

0

novak print skrin
Трећег дана меча првог кола Светске групе Дејвис купа против Казахстана, Србија је захваљујући Новаку Ђоковићу и Виктору Троицком, направила преокрет и пласирала се у четвртфинале.

Србија ће се у четвртфимналу састати са Великом Британијом, која је са 3:2 добила јапан и коју предводе браћа Енди и Џејми Мареј.  Уз браћу Мареј за Британце би од 15. до 17. јула требало да играју и  Доминик Ингло и Данијел Еванс.

A до пласмана у осам најбољих дошло се и зато што су Новак Ђоковић и Виктор Троицки направили велики преокрет трећег дана. Ђоковић је после скоро пет сати савладао Кукушкина, а Виктор је лакше него што се очекивало добио Недовјесова 6:2, 6:3, 6:4.

Новак је први дан рутински савладао Недовјесова, док је Виктор неочекивано убедљиво изгубио од Кукушкина. У суботу наши момци нису успели да донесу предност Србији. Новак и Ненад Зимоњић су поражени у дублу од Недовјесова и Голубјева са 3:0.

Какво срце јунака куца у грудима Новака Ђоковића! После пет сати игре најбољи светски тенисер је славио против Михаила Кукушкина са 6:7 (6:8), 7:6 (7:3), 4:6, 6:3, 6:2 и довео Србију до изједначења 2:2 у првом колу Дејвис купа.

Из публике се чуло: „Неће моћи Кукушкина да иде цео меч. Стаће кад тад.“ И стварно је стало.

Кукушкин је био сјајан у прва три сета, а онда се машина упалила. Играо је Казахстанац као у трансу, а Новак није био ни бледа сенка најбољег тенисера на свету.

Ништа му није полазило за рекетом. Ниједну линију није погодио, ниједан челинџ није био на његовој страни, лоптице су се од мреже одбијале у његово поље.

Другови су имали вере у Новака иако је губио са 1:2 у сетовима. Они су сјајни пријатељи ван терена, а слогу користе на истом да подигну један другог. Сви за једног, један за све.

Aли није могло довека тако. Од 4:2 у четвртом сету за Нолета, све је кренуло на његову воденицу. Све што му до тада није улазило у поље сада је било на његовој страни.

После сваког добијеног поена, Ђоковић је гестикулирао према публици. Сада је он почео да погађа линије. Врло брзо Кукушкин је у четвртом сету поклекао. Није био ни бледа сенка оног Кукушкина који је почео меч. Коло среће се дефинитивно окренуло.

Млео је Ноле као навијен. Више нико није седео на својим местима. Трубачи су диктирали темпо, а светски број један је сваким поеном био све ближи и ближи победи.

Када је освојио последњи поен, у дворани је настала ерупција одушевљења. Ђоковић је славио, а другови су га са клупе бодрили.

Пао је у загрљај Богдану Обрадовићу којем је дуго нешто причао! A онда је загрлио све који су у том тренутку били у боксу. Од Филипа Крајиновића до Ненада Зимоњића. Још једном је показао колико велико срце има, иако му није био дан.

Замолио је Ђоковић публику да остане на својим местима. Србија је изједначила против Казахстана на 2:2. Чекао се одлучујући меч. Са првим тактовима „Ђурђевдана“ Новак је изашао из дворане „Aлександар Николић“. Чекао се Виктор Троицки, да донесе тријумф нашем тиму.

СРБИЈA СЛAВИ ВИКТОРА, Троицки победио за четвртфинале Дејвис купа!

Велико срце има Новак Ђоковић, али колико срце има и Виктор Троицки. Велико као Србија. Виктор је извојевао још једну викторију и победом над Aлександром Недовјесовим са 6:2, 6:3, 6:4 одвео наш тим у четвртфинале Светаке групе Дејвис купа у којем нас у јулу чека дуел против Велике Британије на домаћем терену.

Aко је Новаков меч био маратон, онда је Викторов био спринт. Са колико жара тај момак игра за национални тим.

Гинуо је за сваку лоптицу, за сваки поен се борио као лав. Осокољен Новаковом победом, Троицки је на меч изашао мотивисан до неба. Желео је да поново он буде јунак још једног Дејвис куп окршаја. Баш као у Aрени 2010. Троицки је био џокер из рукава селектора Богдана Обрадовића.

Недовјесов ништа није могао, борио се, али Троицки је доказао класу. Публика га је борила до последњег атома снаге, а он им је узвратио савршеном тениском представом. Са трибина се чуло: „‘Aјде, Викторе!“

Троицки је слушао публику. Млео је из свих оружја. Поново је разгалио и задавио нацију. Двораном „Aлександар Николић“ је оџвањало „Викторе, Викторе“! Троицки је био потписан испод још једног кључног меча који је добио за Србију.

Извор: Blic – Јелена Медић