Прочитај ми чланак

Србија без селектора до пролећа

0

karadzic_620x0

Када ће Србија добити новог фудбалског селектора? Како сада ствари стоје, не пре марта, јер, како сазнајемо, водећи људи Фудбалског савеза Србије (ФСС) немају намеру да о томе сада расправљају, будући да наш државни тим тек у марту, у првом слободном термину Уефе, има утакмицу. Тада ће у пријатељском сусрету бити гост Ирске.

Рачуница је јасна: зашто би ФСС месечно плаћао неколико десетина хиљада евра (Михајловић је имао 35.000 евра месечно), кад може тај новац да уложи у развој млађих категорија или нешто друго. Можда у изградњу неког терена, донирање опреме неким клубовима, савезима. У сваком случају, тако се уштеди барем 100.000 евра.

Пре него што је Синиша Михајловић спаковао кофере и кренуо ка свом новом одредишту, спекулисало се да ће нови селектор бити или Стојковић или Рајевац или Тумбаковић… Михајловић није могао да чека хоће ли Караџић остати председник или не. Добро је то што је овог пута растанак био пријатељски (за разлику од одласка Радомира Антића, због чега је ФСС, после спора на суду, остао кратак за 2,5 милиона евра).

Нема сумње да ће бити и оних тренера који ће се сами нудити Караџићу. Питање је, међутим, каква ће бити његова судбина у ФСС и да ли је он тај који треба да има завршну реч око селектора. Недавно се један од високих функционера ФСС питао гласно: шта је са одговорношћу председника ФСС? Колико је он крив што нисмо успели да одемо у Бразил, што нам одлазе селектори без питања и одговора?

(Политика)