Прочитај ми чланак

Сплитски Хајдук хтео дуел са Партизаном

0

partizan-pripreme1(Спортал)
Некада су у бившој Југославији њихови дуели представљали праву посластицу за навијаче, али од распада некадашње државе није било одмеравања снага Партизана и Хајдука из Сплита. Ипак, пошто су два тима била смештена у бази на Похорју овога лета, некадашња легенда Хајдука и бивши фудбалер Јувентуса Игор Тудор пожелео је да искористи прилику и измери свој тим са шестоструким узастопним прваком Србије.

Позив је био упућен још пре доласка на Похорје и, како се може чути, стигао је преко Зорана Мирковића, но згуснут распоред Партизана и превелики безбедносни ризик који Словенци нису хтели да преузму на себе – утицао је на то да до меча не дође. Тудор је пре неколико дана, у први мах, прихватио да дâ интервју српским извештачима који су се позвали на Мирковића, али је касније објаснио да није добио дозволу од клуба за разговор.

Устручном штабу „мајстора са Риве“ препознали смо и Тончија Габрића, некадашњег чувара мреже Сплићана, док је у играчком кадру Горан Галешић, који је пре неколико сезона и потписао за црно-беле, али је уговор врло брзо поништен, јер босанско-херцеговачки фудбалер није имао „чисте“ папире.