• Почетна
  • СПОРТ
  • Ивана Шпановић кандидат за најбољу атлетичарку Балкана
Прочитај ми чланак

Ивана Шпановић кандидат за најбољу атлетичарку Балкана

0

iVANA sPANOVIC2_orig

Српска атлетичарка Ивана Шпановић налази се у ужем избору Балканске атлетске федерације за титулу најбоље атлетицарке Балкана, саопштено је данас.

Шпановићева је ове сезоне имала запажене резултате. Најпре је у фебруару на Балканском првенству у Истанбулу поставила нови национални рекорд у дворани, када је у скоку у даљ забележила резултат од шест метара и 73 центиметара, док је у дисциплини на 60 метара истрчала за седам секунди и 54 стотинке и освојила сребрну медаљу.

У наставку сезоне Шпановићева је имала озбиљније здравствене проблеме и било је неизвесно да ли ће бити спремна за Светско првенство у Москви. Шпановићева је две недеље пре такмичења на Светском првенству учествовала на митингу у Бугарској, где је скочила други најбољи резултат у каријери (6,76 метара). Српска атетичарка је на Светском првенству освојила бронзану медаљу, пошто је у финалу скочила нови национални рекорд од шест метара и 82 центиметара.

Захваљујући резултату оствареном на СП, Шпановићева је добила позив да наступи за репрезентацију Балкана на митингу „Децанатион“ у Француској. Шпановићева је у Валенсу имала изванредну серију скокова, она је поновила свој најбољи резултат и национални рекорд од 6,82 метара и победом тиму Балкана донела максималан број бодова. Свечаност проглашења најбољих атлетичара и атлетичарки Балкана одржаће се 29. октобра у Јеревану.

(Вести)