Прочитај ми чланак

Шпанци бесни на Надала због прозивања Ђоковића: „Изгубио си достојанство…“

0

Рафаел Надал се озбиљно обрукао коментаром за Новака Ђоковића, није осудио његово хапшење, тортуру коју доживљава већ трећи дан заредом у нехуманим условима, а чак се усудио и да га критикује.

Ови коментари разочарали су и његове сународнике, који су му до сада пружали велику подршку. На друштвеним мрежама стигло је хиљаде порука Надалу, и то баш од Шпанаца, који су бесни због његових речи упућених Новаку.

Неки иду дотле да говоре да га више неће пратити и да више неће навијати за њега, већ за Новака, који брани слободу и над којим се врши неправда.

– Ја сам Шпанац, али ме више представља овај други човек на фотографији и поистовећујем се са њим, а не са људима попут тебе, који су сарадници тираније. Знаш коме се надам да ће победити! – написао је један Шпанац уз фотографију Новака Ђоковића у коментару.

– Већ имамо победника… али хвала на упозорењу, више волим некога ко брани слободу него титулу – био је још један коментар упућен шпанском тенисеру.

– Шта кажеш за ову тенисерку која жели да се вакцинише, али пошто није из Фајзером, не може да игра. Лако је ућутати и бити кукавица и допринети дискриминацији. Разочарали сте ме као спортиста и као особа – написао је један шпански навијач уз линк руске тенисерке која не може на Аустралијан опен јер је вакцинисана руском Спутњик В вакцином.


– Пао ми је мит! Чак и да победиш изгубићеш, мени је колега испред сваког трофеја, данас ме срамота да видим како је за тебе важније да потонеш и да ружиш партнера, него да будеш уз њега и подржиш га. Жао ми због тебе.

– Уживајте у новцу, јер сте већ изгубили славу и достојанство. Ви сте један од таквих и подржавате људе који кољу децу за новац, због којих гладују целе државе, који руше породичне фирме. Ако их штитиш, штитиш и себе.

– Годинама сам ти се дивио, патио са тобом, бодрио те, остао сам да гледам твоје утакмице и желео сам да будеш најбољи тенисер свих времена. Мислио сам да си комплетна личност, али доказао си да ниси, не заслужујеш да будеш најбољи у историји. Овде престаје моје дивљење према теби.

– Без речи… фотографија говори сама за себе! Ђоковић је од сада човек од части који се усудио да дигне глас! Ето остављам ти… – написао је разочарани навијач, који је поставио заједничку фотографију Надала и Била Гејтса.


Слични коментари виђени су и на Инстаграму Надала. У наставку су и неки од коментара који имају највише лајкова на његовој последњој објави на Инстаграму.

– Учи од Ђоковића, поврх тога га и критикујеш. СЛОБОДА!

– Престао сам да те пратим. Разочарао си ме. Живела слобода!

– То је тако тужно. Твоје мишљење о корони, а тек речи о Ђоковићу…

– Престани одмах да причаш глупости. Невакцинисање нема никакве везе са себичношћу. То је избор, како се живело и људи нису прогањани… Знаш ли шта је слобода човека? Види да ли почињеш да говориш праве ствари ствари.

– Ако Ноле не игра у Аустралији, немој се продавати тиранији. Молим те.

– Срамне изјаве о случају Ђоковић, какво разочарање…

Иначе, Новак је најрадосније хришћанске празнике, Бадњи дан и Божић провео сам, заточен у четири зида у нехуманим условима, без личних ствари.

Ипак, мало су га обрадовале поруке које сте му слали, као и скуп српских навијача испред хотела, где је дошао и један свештеник, који је на улици одржао и литургију за најбољег тенисера света.