Прочитај ми чланак

СП ФУДБАЛ: „Слонови“ пали са Дрогбом као џокером, Колумбија влада у групи Ц!

0

obala slonovace kolumbija fudbal06570475_ff

Фудбалери Колумбије први су у групи Ц са максималним учинком након два кола и победе против Обале Слоноваче са 2:1 (0:0).

Меч је донео узбуђења и у првом полувремену иако није било голова, у наставку је Колумбија дошла до вођства од 2:0 уз један кикс „слонова“ на средини терена, а тим Сабрија Ламушија је уз бравуре Жервиња успео да избори минималан пораз.

Колумбија – Обала слоноваче 2:1 (0:0)
(Родригез 64, Квинтеро 70 – Жервињо 73)Стадион: Национални стадион, Бразилија Гледалаца: 68.748 Судија: Хауард Веб (Енглеска)

Колумбија: Оспина, Зунига, Запата, Јепес, Армеро (од 72. Аријас), Агилар (од 79. Мехија), Санчез, Куадрадо, Родригез, Ибарбо (од 53. Квинтеро), Гутијерез

Обала Слоноваче: Бари, Бока, Бамба, Зокора, Орије, Тиоте, Дие (од 73. Боли), Градел (од 67. Калу), Туре, Жервињо, Бони (од 60. Дрогба)

Поново је Сабри Ламуши решио да на клупи као „џокера“ остави Дидијеа Дрогбу, који у тријумфу над Јапаном одиграо улогу „диверзанта“, а било је занимљиво и пре меча, када је Сереи Дие у сузама испратио интонирање химне. Није заостајао по емотивној реакцији ни Орије, двоструки асистент против „самураја“, да би затим почео дуел екипа које су тријумфовале у првом колу.

„Слонови“ су бранили част Африке као једина екипа са континента која је тријумфовала, били су опасни по гол Колумбије у брзој транзицији и недостајала је само реализација и конкретност у завршници, у којој је Жервињо непотребно солирао и предуго задржавао лопту.

Са друге стране, нису могли Колумбијци да прежале ситуацију у 28. минуту, Родригез је сервирао лопту Гутијерезу уз избегавање офсајд замке, да би се он обрукао катастрофално захвативши лопту.

Доминирали су до тада Колумбијци у поседу лопте да би почели да попуштају, Родригез и Армеро су тражили од публике да их гласније подржи, а „слонови“ су стрпљиво чекали своју шансу и применили рецепт виђен у окршају са Јапанцима.

Како је време протицало, „слонови“ су били све опаснији, једном је Жервињо театралним падом покушао да изнуди пенал и добро је прошао јер му Веб није показао ни жути картон, Бони је у другом нападу траљаво захватио лопту и у 60. минуту је замењен – коначно је у игру ушао Дидије Дрогба.

Пре овог потеза Сабрија Ламушија, Куадрадо је имао сјајну шансу за Колумбијце, са десног бока је оштро шутирао под пречку, а Бари је преусмерио директно на стативу, после чега је отклоњена опасност.

И после уласка Дрогбе у игру коначно је виђен погодак, али је лопта завршила у мрежи Барија, а баш Дидијеу је након корнера побегао Џејмс Родригез на асистенцију Куадрада, већ трећу његову на Мундијалу.

У 70. минуту Колумбија је удвостручила вођство, а може на томе да захвали и везисти противничке екипе, Дијеу. Његов пад концентрације на средини терена отворио је контру, па је Гутијерез резервисти Квинтеру асистирао за 2:0 и општу офанзиву Обале Слоноваче.

Извршени притисак дао је резултат за асмо три минута, када се први пут потпуно солирање исплатило Жервињу. Прошетао се кроз одбрану Колумбије и полувисоко закуцао лопту у мрежу, иако је и Оспина уложио крајњи напор да је заустави. Одолевали су његови сасиграчи до краја, да би и чувар мреже на крају спречио Дрогбу у контри да први дође до лопте, чиме је угасуо наду ривалима да могу бар до бода.

Распоред утакмица

Група Ц
Колумбија – Обала Слоноваче

21:00h     Група Д
Уругвај Уругвај – Енглеска Енглеска

(Блиц)