Прочитај ми чланак

СП: Четврта победа Бразила, Србија све ближа осмини финала (Табела)

0

VestiVelika_brazil_japan

Репрезентација Бразила је победом над селекцијом Јапана 24:20 (12:8) изборила једно од прве три позиције у групи Б у Нишу пред наставак такмичења у осмини финала.

Водиле су изабранице селектора Мортена Соубака током читавог меча, али нису смеле да се опусте ни једног тренутка против упорних Азијаткиња, које су тражиле шансу за изненађење и бодове за пласман у осмину финала.

Јапанке су последњи пут биле близу у 44.минуту при резултату 16:14, али је серија голова Аморим, Насименто и осталих искусних играчица најбоље јужноамеричке репрезентације, у 51. минуту донела убедљивих +6 – 21:15, после којих се питање победника више није постављало.

Бразилке ће у последњем колу играти са Данском, а тај сусрет би могао да одлучи и освајаћа групе, док ће Јапан у борбу за четврто место у групи са Алжиром.

Изјаве после меча:

Такахаши Мегуми (ЈПН играч):

„Очекује нас још један меч у групи и надамо се да ћемо се квалификовати у следећу рунду.“

Едуарда Аморим (БРА играч):

„Успеле смо да победимо јер смо имале добру одбрану. Задовољне смо јер смо освојиле два поена.“

Куријама Масамичи (ЈПН тренер):

„Честитам тиму Бразила на победи. Играли смо против једног од најбољих тимова на свету. Задовољан сам нашом одбраном.“

Мортен Субак (БРА тренер):

„Морали смо да одиграмо ову утакмицу са доста стрпљења.Тим Јапана је имао јаку одбрану за коју смо морали да осмислимо другачију тактику.“

Србији је преостало да одигра још два меча – вечерас против Данске и у последњем колу против Кине. Пошто су Српкиње у првом колу савладале Јапанке довољно је само једна победа да би се пласирале у осмини финале (са треће позицију).  У случају да Србија оствари обе победе у преосталим мечевима заузеће сигурно друго место са јединим поразом против екипе Бразила.

Tabela SP Rukomet zened(serbia2013.com, Србин.инфо)