• Почетна
  • СПОРТ
  • СКАНДАЛОЗНО: Караџић и Вокри на састанку код Блатера, попушта се Косову и у фудбалу
Прочитај ми чланак

СКАНДАЛОЗНО: Караџић и Вокри на састанку код Блатера, попушта се Косову и у фудбалу

0


vokrikaradzic_f

Председник ФИФА Сеп Блатер угостио је у Цириху првог човека Фудбалског савеза Србије Томислава Караџића и челника Фудбалске федерације Косова, Фадиља Вокрија.

Централна тема састанка био је статус непризнате фудбалске организације Косова, која прави велике кораке ка уласку у породицу ФИФА и УЕФА, захваљујући и реакцији Србије.

Овај састанак је заказан још у јуну када се Блатер састао са премијером Србије Ивицом Дачићем, и изразио жељу да организује сусрет две стране, „како би се пронашло најбоље решење за развој фудбала на Косову“. Нови састанци заказани су за крај новембра.

У претходном периоду, Томислав Караџић је говорио „да је отказивао позиве ФИФА да се састане са делегацијом непостојећег савеза“, али је променио реторику, о чему сведочи и руковање са Вокријем.

Током лета, Вокри је за Авазов „Спорт“ рекао да „га ФСС и Томислав Караџић не могу зауставити, и да је питање дана када ће Косово играти квалификације за међународна такмичења.“

У име ФСС-а на састанку су били и потпредседник Иван Ћурковић и Зоран Лаковић, док су експедицију Косова уз Вокрија чинили и Ерол Салиху и Фламур Буњаку.

 

(Блиц)