• Почетна
  • СПОРТ
  • Скандал: Посланик СДС забранио Кустуричине дресове
Прочитај ми чланак

Скандал: Посланик СДС забранио Кустуричине дресове

0

ВИШЕГРАД – Народни посланик Српске демократске странке (СДС) Мирослав Којић забранио је фудбалерима клуба „Дрина-ХЕ“ да на утакмици против “Модриче-Максима” из Вишеграда носе дресове које им је поклонио прослављени режисер Емир Кустурица.

kul-kusta_620x0

То је Срни потврдио члан Управе клуба “Дрина-Хе” Владимир Гладанац, пренели су бањалучки медији.

Гладанац сматра да је реч о најгрубљем мешању политике у спорт и каже да га власт у Вишеграду, од доласка СДС-а, игнорише, али да он има моралну обавезу да изнесе своје мишљење и да реагује на овај, како каже, нељудски чин.

„На дресовима се дискретно налази лик Иве Андрића, тако да се традиција, коју је започео Мурат Шабановић, овај пут наставља, али у режији Мирослава Којића”, рекао је Гладанац и позвао тренера Мирка Видаковића да поднесе неопозиву оставку, јер су његов ауторитет и професионализам доведени у питање.

Гладинац је позвао и начелника општине Вишеград Мирослава Јсковића да сазове ванредну седницу СО Вишеград на којој би се нашли модалитети како стати на крај овом јавашлуку и варварском понашању.

„“Дрина-ХЕ“ је вишеградски клуб и припада Вишеграђанима, а не Мирославу Којићу и његовим марионетама”, рекао је Гладинац.

Он је подсетио да је Кустурица реновирао стадион ФК „Дрина-ХЕ“, уградио најсавременији систем наводњавања, уступио властити аутобус на располагање клубу, понудио своје хотелске капацитете на Мећавнику у сврху припрема, поклонио најквалитетнију спортску опрему и све то без икакве надокнаде или било какве користи за њега.

Гладинац каже да играчи и навијачи ФК „Дрина-ХЕ“ заслужују коректан однос и поштовање, а не понижења која им је приредио Мирослав Којић.

Иначе, навијачи овог клуба су изразили огорчење том чињеницом и оценили да је реч о „крајње дрском чину посланика Мирослава Којића“.

Навијачи, наиме, сматрају да је овај јучерашњи потез Којића, који се залаже за истраживање никла у рејону Вардиште, одговор Кустурици на протест против тог истраживања и евентуалне експлоатације који је организован у Андрићграду, те да је то мешање политике у спорт.