Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ: Миротић поцепао српску заставу! (ВИДЕО)

0
Фото: Борис Стреубел

Фото: Борис Стреубел

Крилни центар Шпаније, недавно вређан од српских навијача, направио је непромишљен потез на крају утакмице свог тима и Италије.

Одјекивале су увреде на рачунНиколе Миротића, Црногорца у дресу Шпаније, током утакмице „фурије“ и Србије. Неке речи не могу бити ни написане, а некима се поручивало да се „продао“ јер не носи дрес „орлова“.

Сигурно му је било тешко, бар зато што је његов тим изгубио ту утакмицу. Сигурно му је било још теже после пораза и од Италије у среду, али то не оправдава потез који је урадио.

Подгоричанин рођен 1991. кренуо је ка свлачионици изнервиран и на улазу у тунел наишао на још једну провокацију – навијачи Србије махали су над њим заставом своје земље.

Пришавши им на путу ка излазу, Миротић је зграбио српску тробојку и повукао је. Бели део остао му је у руци, поцепан.
Недуго потом, у микс зони, на инсистирање српских новинара, портпарол шпанске репрезентације Ибон Ланде саслушао је шта се догодило и отишао по Николу, али се није вратио са њим.

„Уверен сам у то да Миротић није знао да је у питању српска застава. Да није видео да се о њој ради. То ми Никола није рекао, али сам уверен да је тако било, јер Миротић јако добро зна шта тај потез значи и како би то могло да буде протумачено“.

Упркос објашњењима да је и за Миротића боље да објасни тај потез, Ланде је најавио да ће шпански крилни центар бити на располагању медијима тек сутра.

Нема сумње да ће његово образложење изазвати велику пажњу.

Извор: Мондо