Прочитај ми чланак

Синсинати: Монако запретио, Новак реаговао

0

novak-dokovic-australijan-open-1359279945-259183

(Мондо.рс)

Најбољи тенисер славио и у осмом међусобном дуелу са Хуаном Монаком (7:5,6:2), после веће борбе у првом сету. У 3. колу га чека Давид Гофан.

Новак Ђоковић, први рекет света, почео је у среду увече по средњоевропском времену поход ка трофеју јединог турнира из Мастерс серије који још није освојио.

Ако то учини – ући ће у историју као једини тенисер који је сакупио пехаре са свих девет турнира. Ипак, такмичење је тек почело и не би ваљало „трчати пред руду“.

Колико је опасно планирати унапред већ у 2. колу (1. је прескочио) осетио је на својој кожи и најбољи тенисер на свету. Срећом, без већих последица.

У првом сету свог осмог међусобног дуела са Хуаном Монаком допустио је противнику да надомести брејк заостатка (1:3) и да при вођству 5:4 чак и сервира за сет!

Ђоковић до финала не може да се састане са Рафаелом Надалом, Ендијем Марејем и Роџером Федерером. Сви се налазе у другом „костуру“ жреба. „На папиру“ најтежи ривал кога би могао да добије је Аргентинац Хуан Мартин Дел Потро, у полуфиналу.

Међутим, када је било неопходно заиграо је озбиљније, стекао три брејк лопте, искористио другу, па је брзо и успешно привео тај сет крају – 7:5.

Монако га у другом није изненадио, иако је у претходним дуелима знао да „откине“ фаворизованом Србину прве сетове (на шљаци, наравно).

Ђоковић је при вођству 2:1 стекао две брејк лопте и искористивши прву повео 3:1. Меч је био одлучен, само је било потребно не дозволити изненађење, што је Београђанин и учинио – 6:2.

У наредном колу Новака очекује дуел са Белгијанцем Давидом Гофаном, 80. тенисером света. Једини досадашњи меч на АТП туру одиграли су баш 2013. године, на Ролан Гаросу, када је најбољи играч на свету победио у три сета.