Прочитај ми чланак

Синер на удару јавности као Ђоковић због Вучића, због овога је на стубу срамa

0

Јаник Синер је главна тениска прича ове године. Италијан је оно што је наговестио у завршници прошле када је остварио неке велике победе и играо сјајан тенис, сада све крунисао освајањем титуле на Аустралијан опену.

Показао је врхунску класу и велику менталну снагу када је то било најпотребније. Прво је срушио Новака Ђоковића и скинуо га са трона у полуфиналу, а затим је направио преокрет против Данила Медведева и од 0:2 у финалу дошао до титуле.

Синер је због тога постао херој и нације која деценијама није имала таквог тенисера, а то је значило и да ће бити прилика и за сусрете са највишим државним званичницима.

Њега је као великог хероја дочекала омражена у народу премијерка Италије Ђорђа Мелони, а то се претворило и у жестоке нападе на младог Италијана па је од миљеника нације постао „тешко разочарење“.

Мелони га је дочекала и прво су заједно гледали најзанимљивије детаље његове велике финалне победе, да би потом позирали са трофејом намењеним шампиону Аустралијан опена.

Оно што је многима засметало уследило је на крају тог сусрета. Синер и Мелонијева су се нашли у присном загрљају уз пуно осмеха. Мелони је објавила њихов заједнички снимак.

„Италија која нам се свиђа – способна да верује у себе и да реагује на тешке изазове. И да победи. Хвала ти на примеру који си дао, Јаник, љубитељима спорта, нашим младим људима и целој Италији“.

Од самог доласка на власт Мелонијеву прате борјне контроверзе јер се у предизборној кампањи представљала као „антиглобалиста“ и лагала народ да ће да заустави прилив илегалних миграната, који чине бројне злочине над домаћим становништвом. Чим је победила, почела је да ради све супротно (као Вучић) и убрзо је постала најомраженија политичка личност. Мелони се као премијерка чак  обавезала да ће убрзати  и омасовити прилив илегалних миграната у Италију, а бродови са њима свакодневно пристижу.

„Разумем да је Синер као успешан спортиста дошао у ситуацију да се сретне са премијерком, али сам загрљај је био непотребан и то апсолутно није морао да уради, након свега лошег што је Мелони урадила Италији и италијанском народу“, најчешћи су коментари критике на друштвеним мрежама.

„Многи амерички спортисти су одбили да се сусретну са Доналдом Трампом када је био председник, а Синер не само да се срео са премијерком, већ је и срдачно изгрлио!“

Ђоковић био на удару због загрљаја са Вучићем

Слична искуства имао је и Новак Ђоковић у Србији због сусрета и загрљаја пред камерама са Александром Вучићем, уочи претходних избора што је схваћено као промоција владајуће СНС странке. Осим тога, грлио се и позирао са њим на Сајму вина, а потом био и на свечаној вечери коју је организовао Вучић, а којој су присуствовали и Сорош јуниор, Еди Рама, Дритан Абазовић…

Open Balkan summit and #winevisionbyopenbalkan bringing wines and people from all over the region together!#OpenBalkan 1/2 pic.twitter.com/HqoDqHzVL1

Новаков  лик је „злоупотребљен“ у промотивне сврхе за кампању СНС-а који се вртео у том периоду., али је Ђоковић тврдио да „тај спот није видео, већ само исечак са њиховог сусрета“, који је Вучић објавио на Инстаграму.

„Видео сам да људи мисле да ја сада подржавам председника и његову политичку странку у предизборној кампањи. Било је спекулација на ту тему и осуда. Отишао сам код председника Србије јер сам желео да са захвалим човеку који је као државник стао иза мене, као и премијерка. Отишао сам код њега као грађанин Србије, као спортиста, као неко ко је осетио ту подршку. Хтео сам да му се захвалим и то јавно јер је он то заслужио, као и сви који су стали иза мене“, навео је он и нагласио да је одлазио и код бившег председника Тадића (кога је и званично подржавао Срђан Ђоковић током предизборних конвенција).