• Почетна
  • СПОРТ
  • Севиља опет има капиталца! Можда и рекордера…Барса, Сити и Атлетико стоје у реду
Прочитај ми чланак

Севиља опет има капиталца! Можда и рекордера…Барса, Сити и Атлетико стоје у реду

0

Откупна клаузула је услов за све

Отишао је Монћи, али је оставио Севиљи да убира плодове рада. Бивши спортски директор је од Севиље направио један од најмоћнијих клубова Шпаније, маестралном трансфер политком донео кубу огроман новац, а у заоставштину је ставио још неколико „златких кока“ међу којима је највећи капиталац – Витоло!

Крилни фудбалер је у овом тренутку можда и најбољи играч Севиље, а у ред за његов аутограм су стали неки од највећих европских клубова. Према наводима Барсе, за Витола су заинтересовани Барселона, Атлетико Мадрид и Манчестер Сити. Севиља неће ни преговарати за цену испод 40.000.000 евра колико износи откупна клаузула.

Чини се да је следеће лето најбољи моменат за продају Витола ако Севиља жели максималну зараду. Сјајни офанзивац је достигао зенит форме у Севиљи, има 27 година, четири сезоне је у клубу и можда дође и до засићења. А свакако треба напоменути да је стандардни репрезентативац Шпаније у јакој конкуренцији.

Феноменалан је дриблер, врстан техничар и сјајан асистент, а није лош ни у реализацији када му се отвори прилика за гол. За четири сезоне у Севиљи је постигао 24 гола и имао 44 асистенције. Није класично крило и може да покрива позиције офанзивног везисте, али и лажне „деветке“.

Све то су довољни аргументи да га јуре неки много јачи и богатији клубови, а и за самог играча је ово време да направи уговор каријере.

Највише је заинтересован Атлетико јер Дијего Симеоне је велики љубитељ Витолових квалитета. Међутим, Мадриђанима и даље траје суспензија за регистрацију играча у наредном прелазном року и чекају одлуку на жалбу коју су упутили.

Витола изузетно цени и Барселонин спортски директор Роберт Фернандез, али су му руке везане док Барса не изабере новог тренера.

На крају, ту је и Пеп Гвардиола који наредног лета остаје без Наваса, а врло вероватно ће се решити и Нолита. Земљак Витоло би био идеална замена.

Предуслов за све потенцијалне купце је да плате откупну клаузулу од 40.000.000 евра. То би Витола учинило најскупљом продајом у историји андалужанског клуба чиме би пао девет година стар рекорд Данија Алвеса.