Прочитај ми чланак

„ШАМПИОНКА ЈЕ СТАСАЛА” Најутицајнији шпански медији о новој звезди српског тениса

0

Наша перспективна тенисерка Олга Даниловић сјајним партијама и освајањем трофеја у Москви, првог у њеној сениорској каријери, показала је да је светла будућност пред њом. Пљуштале су честитке са свих страна због овог подвига, а једна је стигла и из Шпаније.

Наиме, новинари „Марке“ нису крили задовољство сјајним Олгиним партијама у престоници Русије, где је као „срећна губитница“ редом газила ривалке, у финалу је била боља и од вршњакиње Анастасије Потапове, те је тако показала да је суво злато српског и светског тениса.

Шпанци су исписали истинску оду на њен рачун, те је Олга Даниловић без сумње у врхунском стилу ступила на велику тениску позорницу.

– Финале које су у недељу у Москви одиграле Олга Даниловић и Анастасија Потапова показатељ је да су младе тениске шампионке стасале. Ово финале је било најмлађе још од 2005. године, када су се састале Чехиња Никол Вајдишова (16) и Францускиња Татјана Головин (17). Победница недељног дуела, Олга Даниловић, тако је постала прва тенисерка рођена у 21. веку која је освојила ВТА титулу. Уједно, најмлађа је победница неког турнира још од 2015. године. Било како било, меч у Москви је био дуел шампионки рођених у овом веку, а које су већ играле у јуниорској конкуренцији. Тада је Потапова два пута славила. Важно је напоменути и да су њих две чак и 2016. године освојиле Оранж Боул – наводи се у тексту шпанске „Марке“.

Новинари овог листа не стају ту са хвалопсевима на њен рачун, додавши притом да светски тенис не мора да брине и да најбоље светске играчице имају наследнице.

– Даниловићева и Потапова, као и Американка Аманда Анисимова три су кључне играчице светског тениса рођене 2001. године. Потапова је 2016. године била јуниорска шампионка на Вимблдону, Анисимова је 2017. покорила УС опен у млађој конкуренцији, док је ове године стигла до четврте рунде Индијан Велса. Са друге стране, Олга, ћерка легендарног кошаркаша Предрага Даниловића, правила је огромне успехе у јуниорској конкуренцији, пре свега у дублу, када је освојила титулу на Аустралијан опену. У појединачној конкуренцији освојила је четири ИТФ титуле, две само ове сезоне. Њен тениски идол је сународник Новак Ђоковић. Тренутно је 112. на ВТА листи, а од 2016. године њен ментор је Алекс Кореча, у чијој академији и тренира – закључује се у „Марки“.

Дакле, Олга Даниловић је направила истински бум сјајним резултатима у Москви, светски медији су опчињени њеним играма и резултатима, те нема дилеме да је спремна за врхунске партије и на наредним турнирима. Закорачила је Олга крупним стопама на велику тениску сцени у тако показала да има шампионски нерв. Србија је добила нову тениску звезду, то је барем јасно после њених наступа у Русији. Уосталом, прва је рођена у овом миленијуму која је освојила ВТА титулу, то је довољан показатељ његов квалитета.