• Почетна
  • СПОРТ
  • Вучић им потаман? Не звижде му – САМО РЕМИ Звезда сад мора да победи у Молдавији
Прочитај ми чланак

Вучић им потаман? Не звижде му – САМО РЕМИ Звезда сад мора да победи у Молдавији

0

Фудбалери Црвене звезде одиграли су само 1:1 код куће са Шерифом у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона, па у реваншу у Тираспољу морају да славе ако желе у плеј-оф. Молдавци су у Београду повели голом Кастањеде, да би у финишу првог дела изједначио Диони, док је посао црвено-белима значајно отежао Гелор Канга, који је добио црвени картон. За разлику од навијача Партизана, на Маракани не смеју да спомену Александра Вучића.

Много су навијачи Црвене звезде очекивали после петарде против Каирата, очекивала се нова блистава игра црвено-белих, међутим на крају нису „делије“ имале разлога за славље. Јер, код куће су изабраници Дејана Станковића ремизирали, па сада морају да пруже много бољу партију на гостовању, где морају да славе како би се пласирали у плеј-оф на мегдан Легији или загребачком Динаму.

Видело се већ на старту да ће Звезда да има проблема, правили су гости много проблема дефанзивцима, који се нису најбоље сналазили. Грешили су црвено-бели и једна таква грешка их је скупо коштала.

Наиме, оборио је Секу Саного противника на 20-ак метара од гола, лопту је поставио Кастањеда и лукавим ударцем је матирао Борјана. Послао је лопту поред живог зида, ухватио је капитена домаћих на „кривој нози“ – кренуо је на једну страну, па није успео да се врати.

Завладао је у тим тренуцима мук на стадиону, који је, ипак, заменило одушевљење, и то у 45. минуту. Направили су гости грубу грешку у последњој линији, лопта је дошла до Дионија, који је затресао празну мрежу.

У наставку су црвено-бели били бољи, међутим на цедилу их је оставио Гелор Канга, који је у 58. минуту добио други жути картон. И били су домаћи много бољи од тог тренутка до краја меча, стварали су шансе, али до гола нису могли.