Прочитај ми чланак

САЛЕ: Такве ствари не смеју да се понављају на Евробаскету

0

Александар Ђорђевић, селектор нашег националног тима, задовољан је тријумфом над Грчком, али каже да има ствари које не смеју да се понављају на Евробаскету.

„Одиграли смо јако добрих 38 минута, физички издржали и поред скраћене ротације и могу да кажем да сам са доста ствари задовољан. Поред Недовића и Калинића, које муче повреде, морали смо да одморимо и Лучића и Јовића који су били изузетно оптерећени у серији досадашњих припремних мечева“, рекао је Ђорђевић.

Србија је такмичење на ‘Акрополис купу’ у Атини завршила са два тријумфа и поразом од Грузије, а тачку на припреме за Европско првенство ставила је победом над домаћином Грчком.

Један од најбољих играча у историји Европе, селектор нашег националног тима данас слави 50. рођендан.

„Ове три утакмице у Атини биле су идеалне за број играча које смо планирали да ротирамо, али и овако, у скраћеном саставу, одиграли смо мушки, издржали и на крају сачували победу. Наравно да смо морали много мирније да приведемо утакмицу крају после 14 разлике у завршници. Није смело да буде толико дриблинга, толико брзих, исхитрених шутева. О томе смо причали са играчима одмах после утакмице, они то знају и такве ствари не смеју да нам се понављају на Шампионату“, закључио је Ђорђевић.

‘Орлови’ се у току дана враћају у Београд, где ће тренирати до поласка у Истанбул, који је заказан за 30. август.

Прву утакмицу на Европском шампионату српски кошаркаши одиграће у петак 1. септембра од 16 сати против Летоније, следе дуели са Русијом (2. септембар, 16 сати), Турском (4. септембар, 20 сати), Великом Британијом (5. септембар, 16 сати), а такмичење у групи Д завршавају против Белгије (7. септембар, 16.15).

По четири првопласиране репрезентације из сваке групе пласираће се у осмину финала.