Прочитај ми чланак

САЛЕ БАШ НЕ ДА МАРКОВИЋУ да се опрости од репрезентације!

0

Иако је Стефан Марковић у више наврата после освојеног сребра у Рију потврдио да је то био његов последњи наступ за наш национални тим, селектор Aлександар Ђорђевић се са том његовом одлуком никако не слаже.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Ни неколико месеци касније, Салетов став по том питању се није променио, што је и поновио у изјави за “Вијести“, уочи гостовања у Подгорици, где се у среду његов Бајерн састаје са екипом Будућности у Еврокупу.

Биће то Салетов повратак у Подгорицу после пуних 15 година и гостовања у дресу мадридског Реала у евролигашком двобоју против Будућности.

Драго му је што ће се поново срести са Владом Шћепановићем, његовим некадашњим саиграчем из репрезентације, који је сада на клупи подгоричког клуба, а нема сумње да ће легенда српске кошарке бити сјајно дочекан у Подгорици, баш као и пре деценију и по.

“Надам се ведрим лицима, лепом пријему, а после тога звиждуцима и навијању за Будућност, што је и нормално“, истакао је Ђорђевић.

Ипак, оно што је у овом тренутку привукло нашу много већу пажњу, јесте оно што је Сале рекао у вези са репрезентацијом Србије.

Он је нагласио да ће се екипа која је на последња три велика такмичења играла заједно, поново окупити наредног лета, на припремама за Европско првенство, иако је плејмејкер Стефан Марковић најавио опроштај.

“Рачунам и на Стефана Марковића! Моја велика обавеза је да Стефана убедим да остане део овог тима, да одигра још једну годину у дресу репрезентације. Прерарно се опростио. Он је одличан човек, момак са великим карактером. Његов карактер је пресликан на нашу репрезентацију и на нашу игру“, истакао је Ђорђевић, а ми се надамо да ће успети у својој намери и да ћемо Стефана поново видети у дресу “Орлова“.