• Почетна
  • СПОРТ
  • САД: Привели олимпијског шампиона мислећи да је терориста
Прочитај ми чланак

САД: Привели олимпијског шампиона мислећи да је терориста

0

ЛОНДОН – Двоструки олимпијски шампион Британац Мо Фарах био је приведен приликом уласка у Сједињене Америчке Државе под оптужбом да је терориста.

Фарах је навео да је америчкој царинској служби покушао да покаже медаље са ОИ у Лондону, али су власти биле неумољиве тврдећи да је познати атлетичар терориста. Он је чак и саслушан, јер је рођен у Сомалији.

„Нисам могао да верујем. Зато што сам сомалијског порекла сваки пут треба да ме задрже под сумњом да сам терориста. Овога пута сам имао медаље у пртљагу, али ми нису поверовали“, рекао је Фарах.

Олимпијски шампион на 5.000 и 10.000 метара истиче да му то није први пут да има проблема са америчком царинском службом.

„Када смо покушали да добијемо боравишну визу, Најки је све средио и мислили смо да неће бити проблема. Ипак, били смо у Портланду са туристичком визом и морали смо да напустимо земљу и вратимо се. Тако да смо отпутовали у Торонто на неколико дана и вратили се. Али, када смо стигли, добили смо писмо да смо истрагом да смо терористи и да нам је забрањем приступ 90 дана“, истакао је Фарах.

 

(Курир)