Прочитај ми чланак

САД ЈЕ СТВАРНО ОСВОЈИО СВЕ Савићеви ватерполисти златни на Универзијади!

0

Ватерполо репрезентација Србије је и дефинитивно под вођством селектора Дејана Савића освојила све, пошто је у финалу Универзијаде убедљиво савладала селекцију Русије са 15:4.

Од наших „делфина“ нема бољих на планети! Актуелни олимпијски и европски шампиони, освајачи Светске лиге, до недавно и светски прваци, још једном су обрадовали нацију и исписали историју.

Са седам А репрезентативаца, Савић већ прави селекцију за Олимпијске игре 2024. Доминантно, супериорно и убедљиво су играли његови изабраници, и нису имали равноправног конкурента на Универзијади.

Злато је освојено и пре почетка турнира у Кинеском Тајпеху, а Савић је освојио најсјајније одличје које му је једино недостајало у тренерској каријери.

Његови пулени су стартним вођством од 3:0 одмах поручили Русима коме ће припасти трон и да нема чему да се надају пред око 2.000 гледалаца. На полувремену је већ било 8:2 и злато је било на видику, само је у преостале две четвртине остао да се види крајњи резултат – победник је већ био познат.

У маниру великих шампиона, наши ватерполисти нису се опуштали, већ су по повратку са предаха увећали предност на 11:3. Однос је био такав да на три поготка Србије буде један Руса, па је три минута пре краја на семафору засијало 14:4.

За крај је још једна лопта завршила у мрежи ривала да се заокружи убедљив тријумф и освајање злата – 15:4!

Браво, момци, ви сте понос Србије!