Прочитај ми чланак

ШАЋИРИ, ДОЛАЗИШ ИЗ СРБИЈЕ! Новинар на Мундијалу шокирао присутне кад је ово рекао

0

Репрезентативац Швајцарске, Ђердан Шаћири, суочио се са необичним питањем на конференцији за медије.

Један од страних новинара је „мртав хладан“ поручио најважнијем фудбалеру ове земље да долази из Србије.

Занимљиву ситуацију описао је „Мондо“, који наводи да је новинар из Бангладеша говорио о великом броју репрезентативаца Швајцарске који су у ту земљу дошли „са стране“, па је Шаћирија, који је иначе рођен у Гњилану, подсетио да „долази из Србије“.

Некадашњи фудбалер Ливерпула није имао реакцију какву би многи очекивали с обзиром на то да знамо како се понашао пре само четири година на Мундијалу у Русији.

Шаћири се касније чак и фотографисао са новинаром из Бангладеша који је појаснио да није имао намеру да провоцира, већ га је само занимало мишљење о великом броју „странаца“.

„Тренер је већ рекао да има много имиграната у Швајцарској и има нас заиста различитих националности, али играмо за Швајцарску и желимо да дамо све најбоље нашој земљи. Свака утакмица за Швајцарску је за мене посебна и уживам. Лепо је видети толико наших навијача, увек је лепо да земља која има доста странаца може да има успешан фудбалски државни тим. Није то нешто што се види сваког дана…“, рекао је Шаћири.

Репрезентација Швајцарске ће у понедељак од 17 часова играти утакмицу другог кола Светског првенства против Бразила.

Након прве утакмице и победе против Камеруна, односно тријумфа Бразилаца против Србије, Швајцарска и Бразил деле прво место са три бода.