Прочитај ми чланак

Са Пинту: „У Звезди је тешко радити“

0

Sa Pintu409p0(Спортске)
Након завршетка сезоне у Јелен Суперлиги фудбалери Црвене звезде добили су вољно до средине јуна када ће почети припреме за нову сезону.

Паузу у шампионату искористио је и Рикардо Са Пинту који је отишао у родни Португал и тамо учествовао на једном од тренерских семинара.

Окупљене медије интересовало је каква су Португалчева искуства рада у Звезди и да ли ће и наредне сезоне водити вицешампиона Србије.

„Имам још годину дана уговора, видећемо шта ће бити… Потребан нам је квалитет у тиму, више опција како би остварили зацртане циљеве које руководство жели, а ти циљеви су освајање дупле круне. Ипак, за то је потребно да се инвестира у екипу. У овом моменту клупско руководство се бори да обезбеди услове за пласман у евро-такмичење. Видећу какви су им планови када се вратим у Београд, а то је 17. јуна за почетак припрема. Тада ћемо разговарати и видети да ли смо у стању да остваримо предложене циљеве“ казао је Са Пинту а преносе португалски медији.

Иако је исказао задовољство оним што је до сада урадио у Звезди, Са Пинту није крио од земљака да је тешко радити у клубу који грца у финансијским проблемима.

„Искуство рада у Звезди је веома тешко, али и позитивно. Када сам дошао, нисмо имали предуслове да направимо добре резултате, али смо на крају дошли у ситуацију да се боримо за прво место. Али, било је јако тешко јер имам веома млад тим, са просеком старости од око 22 године, неки играчи су ту били тек пар месеци и све те ствари на крају праве разлику“ поручио је тренер Црвене звезде.

Управа клуба из Љутице Богдана је након пораза од Партизана, Слободе и Војводине изгласала поверење Са Пинтуу тако да ће Португалац водити екипу и наредне сезоне.

Прва искушења чекају га у квалификацијама за Лигу Европе у којој је са бившим клубом Спортингом стигао до полуфинала пре две сезоне.