Прочитај ми чланак

Са Пинто: Играчи који морају да остану су …

0

Sa Pintu409p0

(Спортал.рс)
Незадовољно је деловао тренер фудбалера Црвене звезде Рикардо Са Пинту јер на окупљању црвено-белих пред почетак припрема за нову сезону затиче некомплетан тим. Португалац каже да је пред одлазак на одмор оставио план и програм челницима клуба, који по његовом мишљењу није испуњен.

– Прве импресије су да има доста тога недефинисаног. Пре него што сам отишао на одмор, оставио сам неку врсту плана и програма шта треба урадити, међутим нисам за сада видео да је много тога урађено по том питању – почео је причу Са Пинту.

Да ли мислите да ће управа успети да испуни план?

– Видећемо, даћемо још времена управи клуба. Имамо још три недеље да неке ствари профункционишу по том питању.

Јесте ли разочарани оваквом ситуацијом?

– Наравно, мало јесам. Црвена звезда је велики клуб, са традицијом, историјом и великим бројем навијача и основно је да за неке ствари у животу морате да имате услове. Не можете правити чуда ако нема услова и мислим да је оно што смо у једном делу пролећног дела сезоне урадили заиста било чудо. Али, да бисмо урадили нешто више потребни су бољи услови.

Који ће бити Ваш следећи потез ако управа не испуни ваше захтеве?

– Видећемо, чекаћемо стрпљиво, радићемо. Ту је Зоран Стојадиновић, са њим се договарам о свим потезима. Тешко је када је ситауција оваква, када желиш да доведеш играче који су ти потребни јер сви су чули за наше проблеме и не одлучују се тако лако да дођу у Звезду. Међутим, наставићемо да се боримо и да будемо упорни и стрпљиви.

Колико сте упознати са квалитетима Ђорђа Ракића и да ли је истина да не рачунате на Огњена Мудринског?

– Није сада тренутак да о томе причам, поента је да постоје два играча која су дошла. Један од њих је Ракић, а за другог ће бити објављено који је. У сваком случају, не познајем их, требаће ми времена да видим ко су, шта су, какве су им карактеристике, па ћу онда моћи да судим о њима. Мудрински је сјајан дечко, слуша тренера и одлично се понаша, али за неку његову добру форму потребно је да стално игра, да буде константно у 11. Понекад то није могуће јер имамо играче који су бољи од њега тако да он онда испада из тима. Разговарао сам са њим и мислим да ћемо на позитиван начин решити све.

Да ли имате списак играча који морају да остану?

– Постоје играчи који су нам потребни, али је ситуација таква да све мора да се договара. Тешка је економска ситуација и није лако здржати све оне које желиш. Ја ћу убудуће сваки договор правити са руководством клуба, и имати стрпљења. Међутим, у наредне, најкасније две недеље, морамо знати са којим тимом располажемо. На пример, Урош Спајић је играч који је морао да остане. Галерију са почетка припрема Црвене звезде можете погледати