Прочитај ми чланак

Русија разбила БиХ, медији „криве“ Цецу

0

Кошаркаши Русије убедљиво су савладали Босну и Херцеговине 83:54, у првом колу Групе Ц квалификација за Европско првенство 2017.

 

БиХ се „држала“ у игри до полувремена у Перму, упркос лошем проценту слободних бацања (7/15), али је у наставку доживела дебакл.

Руси су трећи период добили са 27:10, а у четвртом примили тек девет поена за лаган тријумф на старту борбе за Евробаскет.

Медији у БиХ узрок овог пораза виде у мањем броју припремних мечева током лета, али пре свега у бурној ноћи 23. августа када су репрезентативци славили рођендан Јусуфа Нуркића уз хитове Светлане Ражнатовић.

Русе је до победе предводио Кулагин са 17 поена и 7 скокова, 14 је убацио Мозгов, 11 је додао Биков, а десет имао Карашев.
С друге стране једини вредан пажње био је управо Нуркић са 19 поена и 15 скокова, а двоцифрен је био још само Милошевић са десет поена уз 6 ухваћених лопти.

БиХ је у Перму била ослабљена неиграњем Мирзе Телетовића, који се враћа на паркет у наредном мечу, док квалификације пропуштају Нихад Ђедовић, Андрија Стипановић и Алекс Ренфро.

У следећем колу БиХ игра са јединим преосталим тимом у групи Шведском, 3. септембра, којој ће се Руси супротставити 7.

Убедљиву победу на старту квалификација остварили су Грузини који су прегазили Албанију 86:47.

Доминирао је Саникнидзе са 20 поена и 7 скокова, 12 је додао Шенхелија уз 6 ухваћених лопти, Бурјанадзе је имао 11 поена и 7 скокова, а десет је убацио Лезхава.

Једини са двоцифреним учинком код Албаније био је Хисенаголи са 15 поена.