Прочитај ми чланак

Рус, навијач Звезде, Србију описује као најлепшу девојку: То је најчистија љубав

0

"Како да не волите Србију? За мене је то права, чиста љубав - земља у коју сам заљубљен и заувек ће остати у мом срцу. Такву природу нисам видео нигде, иако је има много земаља. Тара, Златибор, Ђердап, Мокра Гора - то су веома лепа и мирна места. То у Русији нећете наћи. Посебно у Москви и Московској области. Имамо ми Бајкал, али док дођеш до њега, морам да путујем дуже него до Београда", каже нам Рус Олег

„То је љубав, то се воли“, каже стих култне песме, а Олег Гулев, Рус са све чешћим излетима у Србију, баш тај стих може да примени да опише своје осећање према нашој земљи.

Олег је, па, мало је рећи, залуђен Србијом, за себе чак каже да је у прошлом животу био Србин који је живео у неком селу на Тари. Баш тако и замишља себе ако би се једног дана преселио у Србију. Природа, мир, далеко од градске вреве…

Олег је Московљанин, пропутовао је „пола света“, обишао рајска места, али се на само једној локацији осећа као код своје куће. Довољно је само погледати његов инстаграм профил, фотографије из Србије и описе сваког места на којем је – и биће вам мало јаснији снажан спој који има са нашом земљом.

Када си први пут био у Србији и одакле толика опчињеност Србијом?

– Сваке новогодишње празнике моја супруга и ја идемо у Европу. Дуго сам желео да посетим Србију, а сан се остварио 2017.године. Коначно смо се нашли и овде. Тада нисам мислио колико ја заправо волим да будем овде – каже Олег за Телеграф.

Колико често долазис у Србију и шта ти се засад највише допало?

– У Србији сам трећи пут. Поставио сам себи циљ да долазим овде најмање једном годишње. Да су авионске карте мало јефтиније, долазио бих много чешће, било би то као да идем у викендицу у московском региону. Најзабавније путовање било је последњи пут у 2018. години. Организовао сам путовање у Србију за моје колеге. Тада смо имали 12 људи и сви су били веома задовољни путовањем. Сећам се, било је веома забавно. Узгред, летели смо у авиону са навијачима Црвене звезде који су се вратили кући након утакмице са ЦСКА – ова тема је за посебан разговор. У сваком случају, било је то незаборавно искуство. Сада сам овде са супругом и са мојим најбољим пријатељем, који је такође опчињен вашом земљом.

Сигурно си заволео и српску кухињу – шта највише волиш да једеш кад си у Србији?

– Ооох, храна је овде одлична и врло укусна. Посебно желим да напоменем пљескавице, ћевапе, пршут, печенице, сиреве, ајвар, кајмак. Листа је бескрајна. Код нас у земљи на снази је забрана на увоз сирева и меса из Европе, тако да је ова тема врло актуелна. Овде је месо, видим, омиљено и добро спремљено. И, наравно, ракија – она је моја нарочито јака љубав. Када долазим у Србију, долазим са празним кофером – али га вратим испуњеног ракијом (посебно желим да похвалим домаћу ракију, не из продавнице, већ из села). У просеку може да се пренесе 10 литара „магичног напитка“ преко границе. Нека ми руски цариници опросте, јер максимално три литра алкохола можете бесплатно унети у Русију. Веома ми је жао да је тако мало хране у руским продавницама из Србије, али ако добро потражите увек се могу наћи пите, кајмак, кобасице. Увек је тешко говорити о српској храни – желим да једем одмах.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Белград как на ладоне. Овај град ми је веома драг, Србија је моја љубав

A post shared by Гулев Олег ака Гуллер (@_ch1llout_) on

На инстаграму, уз твоје фотографије са локалитета по Србији, о нашој земљи говориш као о најлепшој девојци – да ли је толико јака љубав?

– Па, како да не волите Србију? За мене је то права, чиста љубав – земља у коју сам заљубљен и заувек ће остати у мом срцу. Такву природу нисам видео нигде, иако је има много земаља. Тара, Златибор, Ђердап, Мокра Гора – то су веома лепа и мирна места. То у Русији нећете наћи. Посебно у Москви и Московској области. Имамо ми Бајкал, али док дођеш до њега, морам да путујем дуже него до Београда. Па и градови као што су Београд, Суботица, Нови Сад веома су различити и не личе једни на друге – у томе се и састоји јединственост Србије. Људи су мирни, увек спремни да помогну – осећају љубав према Русима. Верујте, само схватите да вам је пријатно и удобно у вашој земљи. Штета што у Русији није увек тако.

Да ли видиш себе једног дана да зивис у Србији?

– Да, наравно. Већ постепено учим језик, читам блогове Руса који су се преселили да живе у Србији. Пратим и цене некретнина. Али, тешко је то и реализовати: прво породица, друго, треба да нађу посао, а странац, чак и ако је Рус, неће лако наћи посао. Можда је решење да покренете сопствени бизнис, на пример, туристички. То је још увек далеко, али до пензије је изводљиво. Бити далеко од вреве и живети у својој кући у селу, уживати у животу, природи и најчистијем ваздуху. Сада, док смо млади, треба зарађивати новац и постепено остваривати своје жеље и циљеве.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Всероссийская здравница города-героя #Пхукет приветствует гостей из России.

A post shared by Гулев Олег ака Гуллер (@_ch1llout_) on

Да ли сматрас да је љубав између Срба и Руса јака обострано или су Срби ти који више показују љубав према руском народу?

– Нажалост, то јесте. Многи Руси чак и не знају да постоји љубав између наше две земље. То је разумљиво, Србија нам није помогла у решавању било каквих политичких и војних проблема, а ми смо помогли. Направљена је штета 1999. године, када је на власти био Јељцин, нисмо вам помогли да избегнете страшну трагедију целог српског народа. Ако би сада била таква ситуација, сигуран сам да председник Путин не би дозволио тако нешто. Али постоје и људи који су уједињени љубављу, то су навијачи и њихово братство: Партизан-ЦСКА, Звезда-Спартак. Постепено, љубав постаје све већа услед заједничких проблема Косова-Србије, Крима-Русије – то је очигледно. У позадини сложених политичких проблема, братство две земље постаје све јаче. Према мом мишљењу, Срби воле Русе више од свих земаља (Белорусија, Украјина и други). Волим Србију ништа мање – то је истина.

Које мане си приметио у Србији, ста је оно сто би требало да се промени, признаћеш да није све идеално?

– Да сам председник Србије, скинуо бих све графите на тему фудбала, и вегетаријанство бих забранио. Како уопште може неко да буде вегетаријанац у Србији? Такође, потребно је посветити више пажње туризму, оно мора да се развија, то је довољно велика количина новца који би се слила у буџет земље. Почните барем са ценом авионске карте. Будите сигурни да развијени аутобус туризам чини чуда местима. Тренутно, Србија је више транзитна тачка ка другим земљама. У принципу, ако ме поставите да будем министар туризма Србије, ја ћу вам написати свој бизнис план.

За крај – људи у Србији. Олег их је скицирао.

– Гостопримство, љубазност, жеља да се помогне, мир, православље… Листа је бескрајна о добрим особинама вашег народа. Сећам се, на прошлом путовању моје девојке са посла су се изгубиле и питале за пут до хотела локалце. Буквално су се сви ангажовали и помогли им, заједно су тражили пут до хотела, путовали по навигацији и тако даље…У Русији је то тешко могуће. Овде људи често размишљају само о себи и њиховој користи. Ја то зовем „систем живљења за себе“. А карактер Срба ми одговара. Највероватније је да сам у прошлом животу био Србин и живео негде у селу на Тари.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!