Прочитај ми чланак

РЕД СВЕ ДУЖИ: За 24 милиона долара Теодосић иде у Лос Aнђелес

0

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић, разматра понуде НБA лигаша, а уз Чикаго, Јуту, Минесоту, Мајами, Денвер у ред са понудом од 24 милиона долара за три сезоне стали су и Клиперси.

Клуб из Лос Aнђелеса последњи је у низу НБA лигаша који волели да од јесени започну сарадњу са најбољим кошаркашем планете ван најјачег првенства света.

Информацију о интересовању Клиперса доноси грчки eurohoops.net, који наводи да су преговори већ у току. Позивајући се на неименоване изворе, угледни кошаркашки сајт пише и да Клиперси српском плеју нуде трогодишњи уговор укупне вредности 24.000.000 долара. Дакле, 8.000.000 по сезони.

Међутим, цео посао ће зависити и од исхода преговора Клиперса са Дериком Роузом, који је слободан у избору нове средине, али је питање да ли вреди ризиковати са играчем који је током деветогодишње каријере имао чак четири операције на колену.

Aмерички медији пишу да није само Теодосић опција на бековским позицијама тима из Лос Aнђелеса, већ и екс МВП лиге Дерик Роуз који би могао да преузме организацију игре екипе Дока Риверса после одласка из Њујорка.

Теодосић је последњу евролигашку сезону завршио са просеком од 16,8 поена, 6,8 асистенција и 2,1 скоком по мечу.