Прочитај ми чланак

Реал без дилеме купује нову „деветку“

0

Фудбалски клуб Реал Мадрид планира да доведе нападача овог лета, пише шпанска "Марка".

Реномирани шпански портал наводи да Реал није задовољан учинком својих нових нападача и да ће се окренути ка новом.

Лука Јовић фото: АП

Од одласка Кристијана Роналда лета 2018. године „краљевском клубу“ недостаје „X“ фактор који је Португалац пружао, а замене у голгетерском смислу нису биле ни приближно довољне.

Истог лета Реал је довео Маријана Дијаса из Лиона, а наредног Луку Јовића из Ајнтрахта. Првонаведени је постигао четири гола за 790 минута на терену, а српски голгетер је на учинку од два поготка за 770 минута.

Како наводи „Марка“, Мадриђани ће сигурно за следећу сезону довести још једног нападача, такозвану „деветку“, поготово зато што је и форма Карима Бенземе у паду од почетка 2020. године.

Реал је наводно заинтересован за три играча – Тима Вернера из Лајпцига, Лаутара Мартинеса из Интера и Ерлинга Халанда из Дортмунда.

Халанд је тренутно можда и најтраженији играч света, а процењује се да ће његов наредни клуб морати да издвоји најмање 75 милиона евра. „Марка“ наводи да би Реалу могао да помогне изузетан однос који има са агентом младог Норвежанина, Мином Рајолом.

Мартинес и Вернер су резервне, али доста реалније опције, а додаје се и да ће Реал помно пратити ситуацију Килијана Мбапеа у Паризу.