Прочитај ми чланак

Размишљање о Звезди не може да донесе ништа добро

0

sp-sasa-ilic_620x0(Новости)
До краја превенствене трке остало је још 360 минута, а предстојећих 180 представљаће дефинитивно кључ борбе за шампионски пехар. Иако је свима јасно да ће дерби у Хумској искристалисати ситуацију на врху табеле, предстојећих 90 минута у 27. колу Супер лиге неће имати ништа мању специфичну тежину.

Најискуснији фудбалер Партизана, капитен Саша Илић је у фудбалу претурио буквално све преко главе и зато добро зна да размишљање о „прескакању“ обавеза може да буде контрапродуктивно. То је нешто на шта упозорава саиграче данима и чиниће то све до тренутка док судија у суботу поподне не одсвира крај на „Чика Дачи“.

– Размишљање о Звезди и предстојећем дербију у овом тренутку сигурно не може да нам донесе ништа добро. Јасно је да сви са нестрпљењем очекују ту утакмицу, тако би било и да дерби не одлучује о титули, међутим, нас очекује Крагујевац, о Звезди можемо да причамо од недеље. Без обзира на њихове мотиве и форму или на наше амбиције, једно је јасно – морамо да размишљамо само о њима и начину како да стигнемо до три бода – категоричан је Илић.

Да су црно-бели озбиљније „загризли“ у априлу финиш првенства је могао да буде протоколаран. Легенда црно-белих тврди да ни од освртања за „просутим млеком“ нема среће.

– Сами смо себе довели у ситуацију у којој се налазимо и на нама је да се извадимо и потврдимо када је најтеже да смо најбољи тим у земљи. У то нико од нас не сумња и баш због тога не би требало да се окрећемо уназад и размишљамо о пропуштеним приликама. Рецепт за то је једноставан, пред нама су шансе које морамо да искористимо и то би требало да представља покретач.

Свестан је капитен Партизана да њега и саиграче у Крагујевцу очекује све само не лаган задатак.

– Звучаће као фраза, али заиста нема лаких утакмица. Уверили смо се у то на прилично болан начин неколико пута овог пролећа.

Повратили смо самопоуздање против Нишлија, верујемо једни у друге и једни другима, баш зато не сумњам да ћемо сутра успети да се „искључимо“ из размишљања о дербију како би победом у Крагујевцу направили праву увертиру за оно што нас чека следеће суботе – закључио је Илић.