Прочитај ми чланак

Раднички без среће у финишу

0

Кошаркаши Радничког поражени су од Бешикташа 77:70, у неизвесној завршници дерби меча петог кола групе Х Еврукупа у Језеру.

Крагујевчани су већи део меча јурили двофицрени дефицит, да би серијом Душана Млађана стигли до коша заостатка минут пре краја. Ипак, у финишу нису имали ни среће, па су други пут поражени.

Млађан је меч окончао са 17 поена, 12 је додао Денис Сили, а 11 Никола Калинић. Марко Мариновић је имао 10 поена уз 5 скокова и 4 асистенције, али и 5 изгубљених лопти уз 7 промашаја за три поена из 8 покушаја.

Бешикташ је до четврте победе ‘носио’ Бредли Бакман који је 15 од својих 19 поена остварио у првом полувремену. У финишу је сјајан био Колтон Ајверсон са 13 поена и 12 скокова, 14 је убацио Крис Олфтон, а 12 Рајан Брекхоф.

Крагујевчани су добро почели, тројкама Мариновића и Силија повели 11:5 у трећем минуту, али су гости до петог преокренули на 15:13. Уследило је неколико минута смењивања два тима у вођству, да би почетком другог периода Бешикташ стекао шест поена предности (29:23).

Раднички тројкама Јовића и Млађана (две) поново преокреће на 32:31, али у последњих седам минута постиже тек један кош што гости користе и ‘беже’ на 42:34.

Раднички се у првом полувремену фокусирао на шут са дистанце, погодио је одличних 6 тројки из 15 покушаја, али је са друге стране убацио тек 7 од 18 шутева за два. Гости су доминирали у скоку (23-14) и углавном поенима из рекета (15/20) преко Бакмана стекли солидну предност после прва два периода.

Наставак серије промашаја Крагујевчана помогао је Турцима да кошевима Бакмана и Лофтона стекну до тада максималних 13 поена предности (47:34), али су се домаћи играчи пробудили средином трећег периода и кошевима Силија, Калинића и Балмазовића направили серију 7:0.

Међутим, тајмаут Бешикташа окончава налет Радничког, па Бакман и Лофтон враћају разлику на двоцифрен број поена (55:43). У последња два минута Раднички прави нову серију и смањује на 55:48, али Лофтон погађа две тројке у последњих 45 секунди и одводи Бешикташ на 61:48.

Раднички добро отвара последњи период, а сјајни Млађан са седам поена смањује дефицит на само три поена разлике. Ајверсон и Лофтон прекидају серију домаћина, па Бешикташ четири минуте пре краја поново ‘бежи’ на 69:62.

Новим поенима Млађана, овај пут са пенала, Раднички је стигао на само кош заостатка, али и Перкинс погађа слободна бацања па Бешикташ у последњи минут улази са 71:67. Нажалост, 30 секунди пре краја Мариновић промашује шут за три поена, што је био његов седми промашај са дистанце на мечу, у тренутку се искупио ухвативши лопту, али је одмах губи и прави фаул.

Домаћин добија нову шансу јер Јагмур промашује оба слободна бацања, али Ајверсон стиже до лопте из офанзивног скока и полаже за +5 за Бешикташ. Турци коначно добијају меч 77:70 и остају усамљени на првом месту у групи са скором 4-1.

(Б92)