Прочитај ми чланак

РАЧУНИЦА НОВАКА ЂОКОВИЋА, може ли до првог места на АТП листи до краја сезоне?

0

Новак Ђоковић је већ обезбедио себи минимум четврто место након УС опена.

Последњи Грен слем у сезони је и даље у току, стигло се до полуфинала на УС опену где су Хуан Мартин Дел Потро и Рафа Надал на једној, односно Кеи Нишикори и Новак Ђоковић на другој страни жреба.

Српски тенисер је направио нови добар резултат у другом делу сезоне и сада је сигурно минимум на четвртој позицији АТП листе када се заврши овај УС опен.

Уколико се деси да Дел Потро изгуби у полуфиналу, а Новак добије наредни меч против Нишикорија, Новак ће бити и трећи на АТП листи након УС опена. Ипак, до друге позиције је немогуће доћи јер је Федерер превише одмакао.

Ипак, до краја сезоне је итекако могуће да Новак претекне Федерера, а није немогуће да то учини и када је Надал у питању.

Најбоља ствар у читавој причи јесте да Новак не брани нити један бод до краја сезоне, па може само да прикупља бодове на АТП листи и да се додатно приближи самом врху.

Уколико освоји УС опен имаће 6445 бодова, а онда му предстоје и два мастерса у Паризу и Шангају, оба из серије 1000 и српски тенисер би могао до максимум 2000 бодова из тих турнира. Није то све, предстоје му турнири из серије 500 у Базелу и Пекингу и нових 1000 бодова у оптицају, што значи да би Новак након свих ових турнира могао да има максимум 9445 бодова.

Тренутно стање каже да Надал има 8750 (толико ће имати уколико испадне од Дел Потра), брани 600 бодова из Шангаја где је играо финале, као и 180 бодова из Париза где је играо четвртфинале. Поред тога, освојио је Пекинг прошле сезоне где брани тих 500 бодова.

Не смемо заборавити ни завршни турнир који такође доноси бодове.

Федерер брани титулу у Шангају (1000 бодова), у Паризу није играо, а брани титулу и у Базелу (500 бодова). Поред тих турнира, Федерера очекујемо и у Токију где није играо прошле сезоне и где не брани нити један бод.

Федерер ће након УС опена бити на коти 6900.

Свакако би освајање УС опена Новаку донело шансу и за прво место на АТП листи које није недостижно са ове тачке гледишта…

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!