Прочитај ми чланак

Пуна Маракана мотив за победу против Срема

0

Filip Kasalica Nerc11143353

(Спортске.нет)

Крилни нападач Црвене звезде Филип Касалица нада се да ће „Маракана“ у недељу бити добрано попуњена и истиче да су му пуне трибине нашег највећег стадиона додатан мотив за бољу игру.

Фудбалери Црвене звезде поново раде у пуном саставу након што су се интернационалци вратили са оправданог одсуства.

Филип Касалица један је од оних који су морали да се одазову репрезентативном позиву па није био у могућности да са остатком екипе одради мини припреме на Тари.

„Због обавеза у националном тиму, нисам био са екипом на мини-припремама на Тари, међутим, на тренинзима се види да нам је предах добро дошао и да ћемо нашим навијачима донети доста радости у текућој сезони. Уверен сам у то“ истиче Касалица.

Наредни противник црвено-белих биће екипа Доњег Срема. Пећинчани играју ‘крцкају’ другу сезону у суперлигашком друштву а као дебитанти су у претходном шампионату добрано намучили вицешампиона Србије.

„У прошлогодишњем првенству, тим Доњег Срема нам је задао много проблема у оба сусрета, и у Новом Саду и на ‘Маракани’. Показали су тада да знају да играју фудбал, да су врло опасни, због чега је неопходно да у недељу, у сваком тренутку будемо на висини задатка и испоштујемо све захтеве стручног штаба. Уколико са великом вољом и максималном концентрацијом уђемо у утакмицу, нема разлога да стрепимо“ сматра Касалица.

Дуел са Доњим Сремом послужиће као прилика да се прослави 50 година од првог меча одиграног на „Маракани“ која је отворена 1. септембра 1963. године.

Из Звезде су позвали навијаче да дођу у што већем броју а уколико трибине заиста буду попуњене као што се најављује Касалица ће имати додатни мотив да се докаже.

„У прва два сусрета, одмах по мом доласку у Црвену звезду, у првенственим утакмицама против Спартака и Смедерева било је преко 40 хиљада навијача. За мене не постоји већа инспирација и веће уживање од играња пред пуним трибинама. У недељу, када наш стадион слави 50 година од отварања, надам се истинском спектаклу у режији наших навијача. Са друге стране, на нама који будемо на терену је обавеза да им се одужимо, игром, головима и победом“ закључује нападач Црвене звезде.

Дуел црвено-белих и Доњег Срема игра се у недељу, 15. септембра, са почетком од 19 часова.