• Почетна
  • СПОРТ
  • ПРВИ СУДИЈА СРБИЈЕ О ЗАСТАВИ НА КАРАБУРМИ: Зна се ко наручује, пише и плаћа, али се ћути
Прочитај ми чланак

ПРВИ СУДИЈА СРБИЈЕ О ЗАСТАВИ НА КАРАБУРМИ: Зна се ко наручује, пише и плаћа, али се ћути

0

sp-DELIJE

Оно што арбитри доживљавају на стадионима током меча, а и ван стадиона у приватном животу, нема више везе са спортом, каже први човек Судијске организације.

ДЕЛЕГАТ НА КАРАБУРМИ СВЕ ЗАПИСАО: ПРИЈАВА, ПА КАЗНЕ

Делегат меча на Карабурми био је Марко Осмајлић…
– Веома је строг и принципијелан – каже Влада Булатовић.
– Не сумњам да ће све што је било, ставити на папир.
А шта каже Дисциплински правилник?
У члану 84. и 85. све је прецизирано, шта сме да се појављује на трибинама

Сцена када они који себе називају навијачима Црвене звезде развијају сраман транспарент са судијама представљеним као мафијашима, наставак је вербалног насиља над српским (клупским) фудбалом који већ недељама и месецима трпи силовање појединаца и малог броја клубова.

Са ветром у леђа од стране оних који би први требало да реагују на претње и позиве на линч, гледамо сцене незамисливе на европским стадионима, згранути количином отрова и тишином оних који се додворавају тестописцима, а себе називају челницима клубова.

Српске судије које Европа хвали, а овде због импутираних лажи и претњи трпе тортуру непримерену једном цивилизованом друштву, знају да су мета напада због намере појединаца да преко њих уздрмају темеље и узурпирају власт у Фудбалском савезу Србије, али после нових претњи које могу довести до трагичних последица, разматрају мере са којима ће бити упозната и УЕФА.

– Разговараћемо наредне недеље са челним људима Фудбалског савеза Србије, јер оно што арбитри доживљавају на стадионима када игра један клуб, а поготово ван стадиона у приватном животу, нема више везе са спортом и фудбалом – каже за “Спорт” први човек Судијске организације Богољуб Степановић.

 

-Можете ли да замислите да се нешто слично појави на неком стадиону на западу Европе? Какве би санкције биле? Овде се зна и ко наручује и ко пише и ко све плаћа, али сви ћуте. Докле? Мени све ово не треба. Страшно је само да они који преферирају столице у ФСС ово аминују или можда раде. Шта ви мислите? – разочаран је Богољуб Степановић, председник Судијске комисије ФСС.

И Комесар за такмичење Заједнице суперлигаша Влада Булатовић не крије да је ужаснут сликом на стадиону ОФК Београда…

– Да ли је све ово било увредљиво? Наравно. Онај ко то не препознаје или не жели да види има озбиљан проблем. Ставити некоме фантомку на главу и пушку у руке, како мислите да је представљен? Нећу, међутим, ништа да причам. Зна се ред потеза. Да не буде опет да комесар неком прети. Не, свако ко жели добро фудбалу, нека се зaпита и замисли.

(Вечерње новости)