Прочитај ми чланак

ПРВИ ПРОБЛЕМ ЗА СЕЛЕКТОРА: Најбољи играч отказао Кокошкову

0

Кошаркашка репрезентација Србије мечевима у четвртак и недељу почиње квалификациони циклус за Европско првенство против Финске и Грузије.

Таман што је објавио прелиминарни списак играча на које рачуна у ова два окршаја, селектор Игор Кокошков одмах се суочио и са првим проблемом. Може се рећи – највећим!

Foto: AP/Tanjug

Капитен Орлова Милош Теодосић неће моћи да помогне саиграчима у оба дуела, што представља велики пех, нарочито пред тешко гостовање Финцима.

Како преноси „Коријере дело Спорт“, стручни штаб Виртуса се договорио са селектором Кокошковим да прва звезда тима из Болоње не путује на дуел са Финцима, већ да остане да тренира по посебном режиму.

По повратку екипе у Београд, Тео ће се прикључити припремама за дуел са Грузијом, који нема такмичарски значај, јер се ова репрезентација као један од домаћина турнира аутоматски пласирала на завршницу шампионата Старог континента.

Остало је нејасно да ли ће Теодосић пропустити данашње окупљање и премијеру са Финцима због повреде или су разлози изостанка друге природе.