Прочитај ми чланак

„Саосећамо са Србима“: Амерички новинари шокирани Јокићевом одлуком

0

Никола Јокић, центар Денвер Нагетса, неће помоћи репрезентативним друговима на Светском првенству пошто, према тренутним информацијама, неће бити део тима Србије који ће играти на Мундобаскету.

Упркос бриљантној сезони и освојеној титули у НБА лиги, такав расплет ситуације изазвао је велико чуђење код америчких новинара.

Џоел Раш из Форбса није крио изненађење:

„Доста ме је зачудило, јер је све указивало ка томе да ће играти за Србију на Светском првенству, али можда је осетио након што се смирила еуфорија после освојене титуле да прошла сезона изискује додатни опоравак?“, написао је Раш.

Сличног става је и Адам Марес, новинар локалног портала ДНВР:

„Док разумем у потпуности разлоге из којих ће Јокић прескочити, није могуће занемарити колико су ови турнири важни за навијаче у Србији. То је осећај који деле сваки пут кад разговарам са њима. Саосећам са Србима. Са некима сам већ разговарао и реакције су ишле од очекиваног до туге, неверице, беса. Искрено верујем да би Србији донео злато, али то је готово“, навео је Марес.

Многи су на Твитеру коментарисали Јокићеву одлуку, међу њима и наши политичари. 

Мирослав Паровић је подсетио да су Јокић и Мицић јавно подржали Александра Вучића на изборима.

„Пре годину дана Јокић и Мицић јавно подржали Вучића на изборима. Калинић нас убеђивао да треба да се оканемо Косова, а Вучић га јавно хвалио због тих ставова. Ево сада неће да играју за репрезентацију Србије! И ту се такође види колика је разлика између кампање и реалног живота“, констатовао је Паровић.