Прочитај ми чланак

ПРВИ МЕЧ КАО ЈАЧИ ТРЕНИНГ – Ђоковић лагано до другог кола

0

Новак Ђоковић без имало муке се пласирао у друго коло Аустралијан опена.

Најбољи тенисер света савладао је Американца Мичела Кругера у три сета 6:3, 6:2, 6:2.

Ђоковић ће после 230. играча на АТП листи у наредној рунди имати знатно тежи изазов, искусног Француза Жо-Вилфреда Цонгу.

Кругер је сјајно отворио меч и одузео сервис Ђоковићу за 2:1, али је тако само разгоропадио Србина који је од тог тренутка успотавио апсолутну доминацију.

Новак је одмах вратио брејк, а после неколико мирних гемова дочекао је прилику да одузме сервис ривалу у идеалном тренутку за 5:3 и својим сервисом да „овери“ први сет.

Ђоковић користи моментум и прави нови брејк у уводном гему другог сета, из четврте шансе, чиме је одмах сломио дух Кругеру.

FOTO: TANJUG/AP

У лаганом ритму је освајао наредне гемове, да би у петом опет одузео сервис Американцу и још лакше него први освојио и други сет.

Кругер је успео да одбрани уводни сервис-гем трећег сета, потом и жесток налет Ђоковића у трећем гему који је трајао 15 минута и у којем је Србин имао пет брејк прилика.

Међутим, Србин је осетио да је тренутак у којем се прелама меч па је већ у петом гему коначно одузео сервис Американцу, а потом још једном за лагану победу после два сата игре на „Род Лејвер Арени“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!