• Почетна
  • СПОРТ
  • Гордић утишао а Ракочевић изнервирао навијаче Звезде, прва победа Партизана у сезони!
Прочитај ми чланак

Гордић утишао а Ракочевић изнервирао навијаче Звезде, прва победа Партизана у сезони!

0

(Блиц Спорт)

Кошаркаши Партизана савладали су у хали „Пионир“ Црвену звезду са 77:67 (16:17, 22:15, 19:16, 20:19) у другом колу Суперлиге. Ово је била прва победа црно-белих над вечитим ривалом у сезони, пошто су претходна три припала изабраницима Владе Вукоичића.

kosarka-partizan-mega300313--foto10_f
Партизан је без Владимира Лучића и од 32. минута, до тада најбољег његовог појединца Леа Вестермана успео да одбрани вођство које је имао током читавог сусрета и заслужено је победио.

Преломни тренутак могао је да буде у том 32. минуту када су се, после пете личне грешке Вестермана покошкали Дарис Бертанс и Бојан Суботић, који су искључени, док је техничку грешку добио тренер црно-белих Душко Вујошевић.

Ипак, црно-бели су издржали налет комшија који су у једном нападу постигли пет поена преко Радивојевића (57:58). Штавише, до четврте четвртине неприметни Немања Гордић у њој је постигао 15 поена и тако на најбољи начин допринео победи.

ПРВА ЧЕТВРТИНА:

Звезда је меч отворила петорком Ракочевић, Нелсон, Суботић, Скот, Катић, а Партизан – Вестерман, Бертанс, Милосављевић, Мусли, Ловерњ.

Милосављевић и Ловерњ били су прецизни у првим нападима (0:5), док је Звезда тек у трећем минуту преко Ракочевић покренула шут. Потом су прецизни били Савовић и Катић те су црвено-бели у 5. минуту дошли до првог вођства.

У наредна два минута Партизан је на терену био у улози посматрача, пошто су се, после тројке Бертанса (7:9) разиграли Ракочевић, Савовић и Скот.

Серија комшија од 6-0 није забринула Душка Вујошевића који је момцима поручио да играју преко Ловерња (15:11).

Финиш четвртине припао је Партизану који је преко Ловерња и Вестермана био поново у игри, док су на другој страни Браун и Нелсон помало срљали, па су црвено-бели на мали одмор отишли с пола коша предности (17:16).

ДРУГА ЧЕТВРТИНА:

Почетак друге четвртине обележили су промашаји Симоновића на једној и Бертанса и Богдановића (обојица за три) на другој страни.

Када је Савовић у 14. минуту донео Звезди предност од четири поена (25:21) уследила је лепа мини-серија противника начињена од тројке Вестермана и полагања Ловерња.

Митровић је на само неколико секунди вратио Звезди предност, пошто је Гагић био супериоран на другој страни под кошем (27:28).

У другој половини деонице Нелсон је био неколико пута непрецизан са пенала (1/4), док су француски кошаркаши у црно-белим дресовима наставили да доминирају. У финишу је Партизан у два наврата побегао на шест поена разлике (38:32).

Ловерњ је постигао 11 поена, а Вестерман седам, што се Партизана тиче, а међу Звездиним играчима Савовић је уписао 10 а Ракочевић седам поена.

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА:

Променљива је била игра обе екипе у трећој четвртини све до 24. минута када је Милосављевић тројком донео црно-белима 45:35. Ловерњ, Богдановић и поменути Милосављевић одржавали су лепу предност против црвено-белих које никако није хтео шут за три поена.

Ипак, Радивојевић је у 28. минуту смањио на прихватљивих 52:48, када је Нелсон поново био очајан са линије пенала а Савовић у шуту за три. Ловерњ је тада показао да одлично шутира тројке, и ова четвртина припала је Партизану (57:48).

ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА:

partizanmzt091212-rasfoto-marko-metlas15_f
Партизан је добро отворио и ову деоницу али се догодио јако важан детаљ у 32. минуту – Лео Вестерман, покретач свих акција и најбољи у црно-белом дресу, зарадио је пету личну грешку, што је изнервирало Вујошевића.

Уследио је талас псовки упућен судијама, а у наредном нападу Бертанс је лактом ударио Бранка Лазића, због чега су малтене експлодирали Суботић и Браун. Мало је недостајало да инцидент прерасте у општу тучу на 7:46 пре краја меча (52:58).

Потом су искључени Бертанс (гађан предметима када је напуштао паркет) и Суботић, а Звезда је са пет узастопних поена Радивојевића мудро искористила тренутак за мини-серију 5-0 (57:58).

Након што је Звезда успела да се приближи на поен разлике (66:65), Немања Гордић је прво са линије за три, а онда и са пенала донео Партизану победу.

На њу је утицао и Игор Ракочевић који је прокоцкао два напада Звезде.

Навијач пао у несвест, лекари га опоравили

Пред крај првог полувремена, један навијач Црвене звезде изгубио је ваздух и пао је у несвест. Хитна помоћ изузетно брзо је реаговала и указивала му помоћ неколико минута. Потом је у полусвесном стању изведен ван дворане.