• Почетна
  • СПОРТ
  • Просинечки неће да плати два милиона евра за Звездиног фудбалера
Прочитај ми чланак

Просинечки неће да плати два милиона евра за Звездиног фудбалера

0

sp-pinto_620x0(Новости)
Турци су експресно дошли у Београд, а на исти начин су неуспешно завршили мисију. Председник Кајсерија Реџеп Мамур и тренер Роберт Просинечки данас су око ручка напустили престоницу Србије без Звездиног везисте Срђана Мијаиловића. Разлог је врло једноставан – неће да плате два милиона евра за обештећење које су тражили на „Маракани“.

– Председник Мамур је због Мијаиловићевог захтева за раскид уговора сматрао да ће купити играча за мање новца. С обзиром на то да је Звезда децидирана око висине обештећења од два милиона евра они су брзо одустали и окренули се другом играчу – без околишања, директно је објаснио менаџер играча Стеван Миковић, коме по уговору припада 20 одсто од обештећења.

Зар су у Звезди заборавили да Мијаиловић за десет дана може да буде слободан у избору клуба?

– То је право питање за челнике клуба, не за мене.

Шта каже Мијаиловић на све ово, да ли се можда предомислио у вези тужбе?

– Нисмо се чули са њим, а кад се у суботу врати из Грчке разговараћемо о свему. Не знам какви ће му бити потези, сам их вуче. Међутим, да се са њим и осталом децом разговарало као што су то учинили са Срнићима у петак, верујем да нико не би подносио захтев за раскид. Суштина је у искреној причи, а не у новцу, јер нико од момака никад није помињао финансије. Они су у Звезди јер је воле, јер су имали своје снове, јер су је поштовали као институцију – наглашава Миковић.

У океану проблема, нелогичних одлука, предбанкротног стања, тражити два милиона евра за играча који је поднео захтев за раскид уговора је – бесмислица!