Прочитај ми чланак

ПРОПАЛА ПРОВОКАЦИЈА: Хрвати пукли, нису зарадили ни за три цигле за Вуковар

0

Први човек Црвене звезде Небојша Човић каже да одговорност за комплетан амбијент у Загребу, који се десио пред меч последњег кола Евролиге између Цедевите и Црвене звезде, сноси загребачки клуб.

Црвено-бели су се пласирали у четвртфинале Евролиге, где ће играти против московског ЦСКА. Медији из Загреба су после утакмице пренели да је Небојша Човић имао вербални дуел са челником Цедевите Младеном Вебером и да га је поздравио реченицом:

– Где си, хуманитарац?

Нисам тужибаба

Хрватски новинари потом пишу да му је Вебер рекао да је тужибаба јер је о свему обавестио Евролигу. Небојша Човић о атмосфери у кошаркашком центру „Дражен Петровић“ каже:

– Јесте! Тако сам рекао Веберу! Само нисам чуо да ми је он било шта одговорио. Највећу одговорност за комплетан амбијент у Загребу сноси Цедевита. Да сам у праву, показује број гледалаца у хали, која прима 6.000 људи, а на утакмици их је било једва 1.500, заједно са нашим навијачима и групом радника Цедевите који су инструирано певали увредљиве песме на рачун наших породица. Да их подсетим, у Београду нико није вређао породице Тедеског и Вебера. Колико им је била глупа акција за тај торањ у Вуковару, нека сами закључе. Нису зарадили ни за три цигле – рекао је Човић:

– Људи из Евролиге су се крстили када смо их обавестили шта Цедевита прави од утакмице. А онда, када су Хрвати схватили шта су урадили, почели су са својим желатинизованим и лицемерним изјавама. Баш су се показали као јунаци. Колико далеко су спремни да иду, видело се и када су измислили да су се наши навијачи потукли.

Небојша Човић каже да је после утакмице био на конференцији за новинаре, али да га нико од загребачких колега ништа није питао.

Сасуо све у лице

– У лице сам им рекао шта мислим о њиховој хуманитарној акцији. Покушали су да мењају тезе, а када сам им рекао шта би они радили да је Црвена звезда гостовање Цедевите у Београду искористила да прикупља помоћ за несрећнике који су настрадали у акцијама „Олуја“ и „Бљесак“, остали су без текста. Ћутали су и када сам им рекао да у Србији никада није постојао концентрациони логор за Хрвате, док је више таквих било у Хрватској за Србе. Онај највећи, Јасеновац, само је на 100 километара од Загреба. Посета у дворани говори колико њихово домаће становништво подржава идеје које нас враћају у историју.

Први човек црвено-белих открива да је имао и разговор са загребачком полицијом.

– Понашање полиције било је коректно. Разговарао сам и са тим људима. Рекли су ми да је глупо правити акцију за Вуковар против клуба из Србије. Црвена звезда није правила никакву организацију око доласка навијача, али смо им помогли са безбедношћу. Никада нисам функционисао на бази прошлости, а они јесу искомплексирани. Погађа их истина када им се каже у лице. Доказали су да су фрустрирани од Звезде и Срба. Њихова политика у свим сферама је да Срби буду криви за све. Овим стављам тачку и не желим више полемику са њима. Загреб је за Црвену звезду био само пролазна станица ка путу за Москву – закључио је Човић.

Извор: Курир