Прочитај ми чланак

ПРОМЕНЕ У ФСС Козметика са Ивицом уместо „марице“ за све

0

Председник Србије Александар Вучић, рече један новинар и сатиричар, "Александар велики тхе реформатор", мимо надлежности најавио је промене у Фудбалском савезу Србије. Као неко ко увек и искључиво "гледа своја посла, не меша се ни у шта, већ све оставља струци", одмах се Вучић дохватио "промене струке у Савезу".

Изјава је изазвала дилему код тренера.

ФОТО: ФСС

– Само да се преЦедник не изнервира и не преквалификује са кошаркашког у фудбалског тренера, онда смо га угасили… – коментарисао је на твитеру председник СПФ Независност Мирко Поледица, иначе бивши фудбалер.

Дао је два испита на факсу за кошаркашког тренера, фудбалске лиценце ће да позавршава очас, за једно три месеца, кажу „стручњаци“ јер он учи ноћу. „Ц“ ће добити на поклон као истакнути бивши фудбалер, „Б“, „А“ и „ПРО“ лиценцу у цугу. И онда ће Србија имати јединог правог, аутентичног селектора, реформатора, ујединитеља – уследиће златно доба српског фудбала. Овде ћемо сатири ове наше тужне фудбалске слике ставити тачку.

Короман за Директно: СНС је највеће зло, „доктор за све“ уништио нам је и фудбал!

Сада озбиљно, Вучићевих лажи смо се наслушали, многе смо објавили и једно је сигурно: његове промене су увек козметичке, мења своје људе у круг, тако су на пример Александар Вулин и Небојша Стефановић заменили ресоре које су неуспешно водили, премијер је заменио само стајлинг, фризуру и гардеробу и то после четири месеца већања. Вучић је све испланирао да са Кокезом оде и на ЕУРО и покупи славу и кајмајк, а затим свог верног пријатеља и човека од поверења уз фанфаре пошаље на функцију директора изградње Националног стадиона, капиталне инвестиције до пола милијарде евра.

Покварили су „орлови“ планове, Кокеза ће погнуте главе морати да оде на нову дужност, а с обзиром на то да је Вучић познат као човек од речи и плана, чаршија каже да је променио план да Савез повери Звездану Терзићу или Милији Бабовићу већ ће га дати Ивици. Не Дачићу, већ Тончеву, замрзнуто-одмрзнутом председнику Радничког из Ниша, бившем државном секретару Министарства спољних послова Владе Републике Србије.

Зна се врло добро да су Кокеза и Тончев већ неко време у сукобу, да не могу да се гледају и све чине један другог да саплету. А, не треба истицати су заједно послати у УО Црвене звезде, да су заједно и поднели оставке кад су оставили Звездана Терзића да „погине“, а овај је изникао као Феникс и направио велике резултате. Кратак им је био пут од љубави до мржње.

Вучић увек гледа да своје људе извуче на сигурно после афера, скандала и проблема, да потури неке друге, народски речено, „да изгину уместо њих“. Е, тако нам делује овај инфо за Ивицу Тончева, више „коска“ него част јер ово што је уништено за пет година градићемо изнова најмање 10. Само, заборавили су да је газда Радничког са јужне пруге, са много већим инстинктом да осети невољу, препозна игранку…

Нема журбе ни код Вучића, прво се он огласио са променама, онда по већ усавршеном сценарију у последњих осам година јавио се и прозвани Славиша Кокеза са причом „сви смо одговорни“. Није рекао ја сам најодговорнији – већ ми. Да се прошло на ЕУРО први би се захвалио председнику Александру Вучићу. То и птице на грани знају. Чека се дакле Скупштина ФСС 20. децембра, а дотле ће већ бити и обављен жреб квалификација за Мундијал у Катару, Звезда ће завршити групну фазу Лиге Европе.

А, Вучић ће решити и питање селектора. Љубиша Тумбаковић је, хвалио се председник Србије, његова идеја, исто као што се зна да обожава Драгана Стојковића Пиксија и Владана Милојевића. А, што би неко дирао Тумбу, кад ће одговорност пасти на нечија леђа. Политичари партије на власти увек се труде да седну на ловорике и буду увек победници, улогу губитника углавном дају онима који не могу да се бране.

Српском фудбалу треба комплетна чистка, као и држави. Не козметика са „неким Ивицом“ (не односи се стриктно на неку особу) већ колективна „марица“, па да се види шта је ко радио у последњних пет година.