Прочитај ми чланак

ПРОМAШAЈ ВЕКA: Левандовски нуђен Звезди за 1.000 евра, рекли су да није за Маракану (ВИДЕО)

0
Роберт Левандовски, Фото: Ројтерс

Роберт Левандовски, Фото: Ројтерс

Разумем да је Левандовски тада био тотални анонимус, практично полупрофесионалац, али… Звезду ништа није коштало да проба. Он би у том тренутку пристао на уговор од 1.000 евра месечно...

Нападач Бајерна Роберт Левандовски од вечерас је нови светски рекордер пошто је на утакмици против Волфсбурга постигао пет голова за свега осам минута.

Из биографије пољског репрезентативца, међутим, много је интересантнија прича да је пре девет година нуђен Црвеној звезди за мизерне паре, а да су челници клуба из Љутице Богдана то одбили!

О томе је пре неколико месеци причао председник Синдиката професионалних фудбалера „Независност“ Мирко Поледица.

„Тачно је да сам Робија, како га зовем, понудио Црвеној звезди. Сећам се била је то 2006. године, тренирао сам због неких дешавања у клубу са другим тимом Легије… На првом тренингу сам видео „звер“ од нападача. Дете од 18 година је имало све карактеристике врхунског центарфора. Права „змија“. У то време за први тим Легије су играла два репрезентативца Пољске, али сам одмах отишао код тренера и председника клуба и дословце им рекао: „немојте да се зезате, овај мали је дијамант, дајте му шансу у првом тиму, кајаћете се касније“. Није вредело, они су му после шест месеци дали папире, нису више хтели да га гледају у клубу“, открио је Поледица за Моцартспорт.

Уследио је догађај који тадашње главешине из Љутице Богдана тера да ударају главом о зид.

„Он није имао клуб, био је разочаран. Хтео сам да му помогнем, мада се никада нисам бавио менаџерством. У то време сам још био професионални играч. Пазите сад ово: Горана Мазу Василијевића сам одлично познавао, играли смо заједно. Узео сам телефон и рекао му: „Мазо, имам једно чудо од играча из Легије, узмите то дете, погледајте га седам дана“. Ништа не би коштао Црвену звезду, пошто сам био у сјајним односима са Робијем он би спавао у мом смештају у Београду, међутим…

Нисам наишао на реакцију са друге стране. Донекле је то и разумљиво. Маза ми је рекао да Пољак који није прошао у Легији, не може да игра у Црвеној звезди. Већ тада су почела потцењивања, иако је Легија у том тренутку била бољи и тим и клуб од Црвене звезде. Разумем да је Левандовски тада био тотални анонимус, практично полупрофесионалац, али… Звезду ништа није коштало да проба. Он би у том тренутку пристао на уговор од 1.000 евра месечно… „.