Прочитај ми чланак

Приведени навијачи Партизана и Звезде због нереда

0

Навијачи Партизана и Звезде приведени су због сумње да су учествовали у нередима на финалној утакмици купа Радивоја Кораћа

Двојица навијача Црвене Звезде и један навијач Партизана приведени су данас због сумње да су 10. фебруара учествовали у нередима на финалној утакмици купа Радивоја Кораћа између кошаркашких клубова Партиана и Звезде у Крагујевцу, која је потом и прекинута, саопштила је данас крагујевачка полиција.

Како је наведено у саопштењу, крагујевачка полиција је у сарадњи са колегама из Полицијске управе за град Београд, идентификовала и привела тројицу навијача због сумње да су извршили кривично дело насилничко понашање на спортским приредбама.

– Приведени су Ззелимир Р. (33) и Владимир У. (27) из Београда као и Горан А. (37) из Лазаревца и они ће у току дана бити лишени слободе, и уз кривичну пријаву, бити спроведени надлежном истражном судији Вишег суда у Крагујевцу – наведено је у саопштењу полиције.

Постоји основана сумња да су навијачи КК Црвена Звежда Ззелимир Р. и Владимир У. са трибина ускочили на терен спортске хале „језеро“, док је навијач КК „Партизан“ Горан А. на трибинама ногом ударио навијача са обележјима противничке екипе, наводедено је у саопштењу полиције. Како се додаје, они идентификовани на основу снимака које је Полицијска управа у Крагујевцу проследила полицијским службеницима у Београду и другим полицијским управама.

У саопштењу се наглашава да ће крагујевачка полиција у сарадњи са колегама наставити рад на идентификацији и осталих учесника нереда у спортској хали „Језеро“ као и да ће против њих бити предузете све мере одговорнсоти предвиђене законом.

(Новости)