Прочитај ми чланак

ПРЕОКРЕТ: Аустралијски адвокати очекују да Ђоковић добије спор

0

Еминентни адвокати из Аустралије Џастин Квил и Дејвид Галбали очекују позитиван развој ситуације по питању жалбе Новака Ђоковића.

Квил је рекао да очекује да ће српском тенисеру бити допуштено да игра на Аустралијан опену уз привремени судски налог.

Новак је већ пети дан затворен у Парк хотелу одакле му се не дозвољава да изађе до судског салушања.

„Претпостављам да ће судија рећи, даћу привремени судски налог, практично привремену одлуку да се заустави процес депортације, и онда ћу ваљано да саслушам стране у случају. Као што знате, точкови правде се не покрећу тако брзо. Ипак, то не значи нужно да ће Новак победити у овом случају. Две стране у спору обично постигну договор и то је крај свега“, објаснио је Квил.

То би омогућило Новаку да се такмичи на Аустралијан опену.

Канал 9 је објавио и изјаву још једног еминентног адвоката, Дејвида Галбалија.

„Његов аргумент је једноставан. Ради се о томе да је урадио све што је захтевано да учини, како би му виза била гарантована. И та виза је издата у сагласности са свим оним што је послао приликом апликације и требало је дозволити му да остане овде. ОН је потрошио новац долазећи овамо и отуда би му требало дозволити да остане и игра турнир“, каже Галбали.

Пресуда ће стићи ускоро. „Суд ће размотрити све чињенице. Ја гледам шта закон каже. Не могу да променим закон нити да претпоставим какво ће бити виђење судије, али једна од гклавних ствари која му иде у прилог је да се понашао према свомју штету. Суд би то могао да узме у обзир и гарантује изузеће. Суду би могло да буде тешко да уради, али на то би могли да утичу разлози које он има у овој ситуацији што би му омогућило да остане. Главни је то што је веровао да ради све што му је речено од стране владе да уради. Чини се да је ово све била велика грешка аустралијских власти“, додао је Галбали који је за крај додао и ово.

„Мислим да су свакако најодговорније за ово што се дешава аустралијске федералне власти“.