Прочитај ми чланак

Премијер лига дисквалификовала Романа из Челсија, његова јахта од јутрос у Тивту

0

Фудбалска Премијер лига дисквалификовала је власника Челсија Романа Абрамовича са места директора клуба након што му је британска влада увела санкције.

„Након што је Влада Велике Британије увела санкције, Управни одбор Премијер лиге дисквалификовао је Романа Абрамовича са места директора фудбалског клуба Челси“, наводи се у саопштењу.

Одлука Управног одбора да дисквалификује пребогатог Руса хазарског порекла са функције директора окончава његових 19 година контроле над клубом из западног Лондона, али то неће утицати на играче.

„Одлука одбора не утиче на способност клуба да тренира и да игра своје утакмице“, наводи се у саопштењу Премијер лиге.

Тим је у могућности да настави да ради по лиценци коју је издала британска влада када је у четвртак замрзла Абрамовичеву имовину, укључујући и Челси, због веза са руским председником Владимиром Путином. Лиценца истиче 31. маја 2022. године. Руски олигарх је власник Челсија од 2003. године.

Јутрос стигао у Тиват

Луксузна јахта Романа Абрамовича упловила је јутрос у Титав стигавши из Барселоне, дан након што је у Трсту заплењена најскупља јахта на свету српског зета Андреја Мељниченка.

Брод „Соларис“ дугачак 140 метара од преко 11.000 бруто-тона, који је процењен на чак 600 милиона долара, усидрио се код рта Сељаново, у близини марине Порто Монтенегро.

Брод се у међувремену преместио на ново сидриште у Тиватском заливу, јужно од Порто Монтенегра.

Соларис је у Тиват стигао из Барселоне, одакле је испловио 8. марта након краћег ремонта.

Абрамович је стављен на листу санкција Влада Уједињеног Краљевства. Замрзнути су му банковни рачуни у Британији и не може да располаже својим некретнинама, али пошто поседује израелски пасош као држављанин Израела може да борави на Острву, рекли су енглески званичници.