Прочитај ми чланак

Вучић САМО за Премијер лигу и стадион даје 1,14 милијарди евра! А пољопривреди?

0

Шта још треба да се догоди да се овај народ тргне из анестезије и крене у ослобађање Србије од двоструке окупације - западних колонизатора и издајничког режима Александра Вучића?

У каквој држави живимо можда најоље говори чињеница да САМО за Национални стадион и пренос утакмица Премијер лиге ова власт даје преко МИЛИЈАРДУ ЕВРА! Тачније, милијарду и 140 милиона евра!

– Дакле, САМО за Национални стадион и пренос утакмица Премијер лиге ова власт даје преко МИЛИЈАРДУ ЕВРА! Замислите колико би српска привреда и пољопривреда напредовали да је овај новац уложен тамо, што је предлог Двери – поручује Миодраг Прековић, директор Информативне службе Двери.

Он наглашава да Двери годинама уназад указује на катастрофалну економску политику власти која се односи на субвенционисање страних фирми које износе профит из Србије или једноставно оду чим им истекне уговорна обавеза са нашом државом.

– Последњи у низу таквих примера јесте турска фабрика „Бертекс текстил“, лоцирана у срцу Шумадије – Крагујевцу. Ова фабрика текстила, која послује у Крагујевцу од 2017. године, је од Владе Србије добила вишемилионске субвенције, у прве две године рада држава је плаћала порезе и доприносе за запослене, а у време ковид пандемије чак и плате и давала и друге врсте новчане помоћи. Сада је та фабрика напустила Србију, објекат се продаје, милиони евра су бачени, а радници остали на улици. Управо из тог разлога, подсећамо да је од 2006. до 2020. године чак 93.5% свих субвенција (око 2 милијарде евра) дато страним фирмама, а само 6.5% домаћим привредницима. Сада се показује да је економска политика власти по овом питању потпуно крахирала, а да је Српски покрет Двери у праву када захтева да субвенције иду домаћим привредницима, предузетницима и пољопривредницима, а не странцима! Посебна је тема питање визије економског развоја и сходно томе да ли нам је у Шумадији потребна фабрика текстила или нпр. фабрика за прераду воћа.

Потпуно је беспредметно сада причати о томе да ли су бачени милиони последица криминала и корупције, изостанка визије или неспособности ове власти. Штета је учињена и за њу ће они који су доносили такве одлуке морати кад-тад да одговарају. Двери напредак Србије виде потпуно другачије од актуелне власти и сматрамо да само улагање у домаћу привреду и пољопривреду могу донети Србији економски развој и сигурност за све њене грађане – објашњава Прековић.