Прочитај ми чланак

ПОЗНАТИ ТЕНИСЕР: „Жалим што сам Новаку давао савете, сада све побеђује“

0

Хуан Мартин дел Потро, четврти тенисер света, нашалио се и рекао да му је криво што је саветовао најбољег играча планете Новака Ђоковића.

Дел Потро и Ђоковић одувек имају веома добар однос на терену, али и поготово ван њега.

Аргентинац је у каријери имао велики број повреда и да их није било у толико броју имао би много бољу каријеру. Баш због тога имао је много тога паметног да каже српском тенисеру у периоду када се овај мучио.

„Изненадило ме је то што ми је Ђоковић послужио као пример за повреде. Било је веома емотивно. Причали смо много током првих шест месеци (прошле године), зато што то је био најтежи тренутак…“, рекао је Дел Потро, а преноси „Теннисwорлдуса“.

Аргентинац се потом и нашалио на рачун српског играча.

„На неки начин жалим што сам му давао савете јер сада побеђује све (смех). Али он заслужује све ово, он је сјајан пример тенисер“.

Дел Потро је причао и о повредама које су га доста спутале у каријери.

„Научио сам да уживам када сам научио како да патим. Током 2016. године тенис ме је потпуно променио, уживао сам, био сам пун емоција као никада пре свих повреда. Упознао сам своју унутрашњу снагу, такође и та повезаност са навијачима. Знате, тешко је спортисти на овако високом нивоу да отвори срце…“, рекао је Дел Потро.

Ђоковић и Дел Потро последњи меч одиграли су у финалу УС опена када је српски тенисер дошао до 14. Гренд слема у каријери. Дел Потро је пропустио почетак сезоне због повреде колена.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!