• Почетна
  • СПОРТ
  • Повређени рукометаш Партизана: Другари, одушевили сте ме!
Прочитај ми чланак

Повређени рукометаш Партизана: Другари, одушевили сте ме!

0

solunac

(Вечерње новости)

Потез дечака Црвене звезде, који су самоиницијативно сакупили одређену своту новца за операцију младог играча Партизана Андрије Солунца одушевио је рукометну јавност.

На адресу црвено-белих иде „орден за хуманост”, а пред Андријом, десним крилом црно-белих, је дуг опоравак, у коме мора, пре свега, да буде стрпљив…

– Ево, одмарам – поручио је Андрија Солунац. – Мало су мањи болови, па могу да поднесем и да се одморим.

О каквој је повреди, заправо, реч?

Дуг опоравак

Када се Солунац враћа на терен?
– Не смем три месеца да се ослањам на леву ногу, сем уз помоћ штака. После тога почињем са пливањем и вожњом бицикле, а за шест месеци би требало лагано да почнњм да трчим. Тек за годину дана, мада се надам да ће да буде и нешто раније, могу да играм спортове са лоптом – поручује Солунац.

– Оперисао сам бутну кост, са хрскавицом. Имам и парче кости величине нокта, за успомену. Не зна се узрок настанка повреде. Професор Мирослав Миланко из Новог Сада, који ме је оперисао, каже да је вероватно реч о некој ранијој повреди. Никада пре нисам повредио колено, али постоји могућност и да се то десило приликом доскока. Имао сам бол при доскоку, али нисам могао да замислим шта се крије иза свега…

Кажу да се у злу најбоље види ко су вам пријатељи. Ко су ваши, Андрија?

– Очигледно их имам доста. Хвала им… Одушевио ме је гест другова из Црвене звезде. Пријатељ сам са тројицом играча црвено-белих, који су некада играли у Партизану. То су Сава Радумировић, Вања Милановић и Иван Јовановић, али и са Луком Поповићем, Николом Маринковићем, Николом Рендулићем, браћом близанцима Гораном и Николом Филиповић… Има ту још доста момака, које познајем са терена. Хвала им свима, одушевили су ме!

Да ли сте знали за њихов план?

– Знао сам да долазе двојица другова, да ме обиђу. Одједном су се појавили сви, чак и њихов тренер Братислав Стојменовић, што ме је посебно одушевило. Свака им част! Знам да истичете потез играча из Црвене звезде, али морам да се захвалим на подршци и мом клубу, Партизану.

Да ли бисте исто урадили, да се ово десило неком играчу из табора „вечитог” ривала?

– Наравно! Сами су рекли, то може свакоме да се деси – закључује ученик средње Туристичке школе у Новом Београду.