Прочитај ми чланак

ПОРОДИЦА ПРЕМИНУЛЕ ОЛИМПИЈКE: Тужићемо лекаре, Бобанина смрт не сме да се понови!

0

Чекајући резултате обдукције Мирослав Момчиловић намерава да предузме све кораке како би се сазнала истина о порођају са смртним последицама његове супруге Бобане Величковић

Због чега је српска спортисткиња, вишеструка шампионка Европе у стрељаштву, Бобана Момчиловић Величковић преминула у 30. години живота, 20 дана после порођаја, познато је само у смислу дијагнозе. А како је до смрти младе жене дошло мораће да испитају истражни органи.

Министарство здравља упутило је инспекцију која ће у Здравственом центру Зајечар, где се Бобана породила, утврдити због чега је дошло до компликација које су нашу врхунску шампионку коштали живота.

Како сазнајемо, породица несрећно преминуле Бобане, пре свих супруг Мирослав, спрема тужбу јер „не желе да се икада више деси ништа слично“, односно да нека друга млада жена изгуби живот због нечије евентуалне грешке. Тужба ће сачекати налазе судске обдукције, која би могла да буде обављена већ данас (а постојала је могућност да се то деси у току јучерашњег дана, али званичну потврду нисмо добили), па ће након тога бити одлучено ко ће (све) бити тужен.

Сигурно је само да целокупна српска јавност мора да стане уз породицу која је завијена у црно, а да малом Вукашину рођеном 1. јуна, а који је како каже здрава и напредна беба, донесе бар правду.

Комисија, па извештај

Директор ЗЦ Зајечар ћути

Курир је ступио у контакт са директором Здравственог центра Зајечар, у ком се Бобана Момчиловић Величковић породила и где је се кренуло по злу, др. Мирослав Стојадиновић, није хтео да нам да изјаву. Све што нам је рекао је да тек сада (јуче пре подне) формирају интерну комисију која ће испитати шта се десило, а након тога послати извештај Министарству здравља, па ће онда доћи инспекција.

Тродневна жалост у Бору

Град Бор јуче је почео тродневну жалост због смтри Бобане Момчиловић Величковић. – Град Бор изгубио је најбољег спортисту у историји. Животну сцену је прерано напустио један млади и перспективни живот и оставио велику празнину која се не може попунити. Изнад свега, била је сјајан човек, врхунски спортиста, храбра, ведра и неприкосновена. Град Бор се са бескрајном тугом опрашта од наше Бобане и изражава своје најдубље саучешце породици и читавој спортској јавности Србије.